K.E.Š.- KREATIVNO EDUKATIVNA ŠKOLA ZA MLADE PODUZETNIKE

VIKEND PODUZETNIŠTVA

Planinarski dom „Dvorac Stara Sušica

od 20. do 22. travnja 2018.

 

TEMA VIKEND RADIONICE: UMJETNA INTELIGENCIJA I PAMETNI GRADOVI

CILJ: Promišljanje o novim, inovativnim prometnim rješenjima u nekom gradu ili naselju te praktična izrada makete pametnog grada ili naselja pomoću LEGO kockica i AKTIVNIH ELEMENATA PROMETA u svrhu testiranja odabranih ideja

VODITELJI: Josipa Andrušić, Dijana Malinić

STRUČNI MENTORI: Damir Medved, Saša Vojvodić, Tvrtko Pavić

BROJ POLAZNIKA: 30

UZRAST: 6. i 7. razred OŠ

CIJENA:  296,00kn (puna cijena vikenda je 416,00kn- 120,00kn subvencionira Grad Rijeka)

UKRATKO O PROGRAMU

Tema ovogodišnje Vikend škole poduzetništva je UMJETNA INTELIGENCIJA I PAMETNI GRADOVI. Polaznici i polaznice će naučiti što su to pametni gradovi i imamo li ih već te što je to umjetna inteligencija i je li ona svemoguća. Isto tako promišljat će se o načinima upravljanja prometom u modernom gradu- zašto su nam važni podaci, kako se donose odluke i što je to mobilnost, jesu li nam postojeći znakovi ok ili bi trebali uvesti neke nove, te na koncu hoćemo li u budućnosti uopće voziti automobile.  Izgradit će se grad od LEGO kockica, kreirati će se u njemu pametna prometna rješenja, osmislit će se novi prometni znakovi i regulacija te na koncu dobiti pametni promet, kao jednu od važnih sastavnica pametnoga grada. Radit će se u timovima. Svaki tim imat će svoj zadatak vezan uz osmišljavanje prometa u pametnom gradu. Timovi će, svatko u svom dijelu posla, promišljati nova prometna rješenja primjenjujući umjetnu inteligenciju. Jedni će graditi, drugi spajati, treći kreirati, četvrti testirati… i na koncu se udružiti u jedinstven i inovativan prometni susatv pametnoga grada.

PROGRAM VIKEND PODUZETNIŠTVA PO DANIMA

 

Kada krećemo za Staru Sušicu?

Petak, 20.travnja 2018., Dvorana mladosti, Trsat (prekoputa autobusne   stanice), u 14.00h- doći 15-tak minuta ranije

 

Kada se vraćamo u Rijeku?

Nedjelja, 22. travnja 2018., Dvorana mladosti, Trsat (prekoputa autobusne  stanice), oko 16.30h- polazak iz Stare Sušice u 15.30h

 

Što ponijeti sa sobom?

Odjeća (sportski, slojevito, večernji program)

Osnovne higijenske potrepštine

Ručnici

Džeparac (nije nužno)

 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu učenici i učenice 6. i 7.r. OŠ

 

Moram li imati kakvo predznanje?

Program Vikend škole bit će najviše zanimljiv djeci koja u svoje slobodno vrijeme pohađaju aktivnosti kao što su ROBOTIKA, ELEKTRONIKA, PROGRAMIRANJE, ELEKTRONIKA.  Ali trebat će nam i one kreativne ručice koje vole crtati, dizajnirati i sl.

 

Što je potrebno za prijavu?

1. Ispuniti ONLINE prijavnicu do 13.travnja 2018.

2. Potpis Ugovora za boravak u Dvorcu Stara Sušica na kojem se nalazi i suglasnost. Isti će se uručiti na dan roditeljskog sastanka koji će se održati u utorak 17.travnja 2018. (točno vrijeme i mjesto objavit ćemo naknadno).

3. Uplatiti iznos od 296,00kn. Predračun i uplatnicu  podijelit ćemo na roditeljskom sastanku. Potvrdu uplate potrebno je dostaviti osobno ili mailom na info@dom-mladih.hr  prije polaska na Vikend školu.

Kome se obratiti ako mi nešto nije jasno?

Sanja Lipovac, Dom mladih Rijeka, 095/603-1227, e-mail. koordinator@dom-mladih.hr

Iva Ribarić, Grad Rijeka- odjel gradske uprave za poduzetništvo, 051/209-943, e-mail: iva.ribaric@rijeka.hr

Broj govornice u Dvorcu 051/819-620

 

ONLINE PRIJAVNICA – POPUNJENO