RINOVATORI SPRING CAMP 2024: EDUTube

Kreiraj, inspiriraj, ostavi digitalni trag  – stvori pozitivnu online zajednicu!

Provedi vikend u Dvorcu Stara Sušica i usput postani kreator poučnog sadržaja! Kad si već na mrežama i u virtualnom prostoru, zašto ne bi stvorio/stvorila nešto što će biti korisno, pozitivno, kreativno i pomoći drugima da nešto nauče? Dosta je pasivnog skrolanja i tipkanja, vrijeme je za nešto novo – nešto tvoje!

Što se događa ovog proljeća?

Kao i svake godine u proljeće, program RInovatoRI donosi svoje vikend izdanje koje se zove RInovatoRI Spring Camp. Ove godine idemo u Dvorac Stara Sušica na cijeli vikend i otkrivamo svijet digitalne kreativnosti i umijeća stvaranja edukacija. Ti u ulozi edukatora ili učitelja? Da, zašto ne? Ti u ulozi stvaratelja poučnog sadržaja? Naravno! Tek kada sve bude gotovo, shvatit ćeš koliko u sebi imaš potencijala i korisnih stvari za druge. U Spring Campu ovog proljeća postaješ RInovatoR-ica koji će te vještine savladati i ideju pretvoriti u – edukativni video!

Kada se ide? Gdje se ide?

Krećemo u petak, 10. svibnja u 13 sati i u Staru Sušicu dolazimo na vrijeme za ručak. Smještamo se u planinarski dom Dvorac Stara Sušica gdje ćemo boraviti dvije noći i tri dana, a u Rijeku se vraćamo u nedjelju, 12. svibnja u 16 sati. 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu učenice i učenici šestih i sedmih razreda riječkih osnovnih škola. Prednost upisa imaju redovni RInovatoRI – ekipa koja pohađa cjelogodišnji, redovni program (što možeš biti i ti iduće školske godine) te učenici onih riječkih škola čiji je osnivač Grad Rijeka. Primamo samo 30 sudionika, zato požuri s prijavom!

Što ukratko radimo 

RInovatoRI Spring Camp je jedan od tri programska pravca programa RInovatoRI čiji je osnovni zadatak da potiče razvoj poduzetničkih sposobnosti mladih. To znači da kroz program želimo potaknuti učenike na istraživanje problema, osmišljavanje rješenja i novih ideja te pretvaranje istih u gotov proizvod ili uslugu i to u timskom okruženju. To uvijek radimo na jednu aktualnu temu, a ove godine to je: 

Spring Camp 2024: EDUTube 

Svaki će tim imati zadatak stvoriti svoj edukativni tutorial za YouTube i osmisliti njegovu promociju putem mreža, kako bi sadržaj dospio do šire publike. Zvuči jednostavno? Nije baš, ali možeš ti to! U sklopu Spring Campa sudjelovat ćeš u nekoliko radionica i naučiti više o metodama i tehnikama učenja i poučavanja, snimanju i uređivanju edukativnih tutorijala te njihovom testiranju i promociji. 

Voditeljice programa

S njima je uvijek nezaboravno dobro i poučno:

  • Josipa Andrušić, učiteljica informatike i voditeljica redovnog i ljetnog programa RInovatoRI
  • Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i voditeljica ljetnog programa RInovatoRI.

Koliko to košta?

Nositelj programa – Grad Rijeka sufinancira ovaj turbo poučni vikend u većoj mjeri, kako bi sudionicima cijena bila što povoljnija, a ona iznosi 40 eura po polazniku!

To uključuje tri dana radionica, prijevoz autobusom na relaciji Rijeka – Stara Sušica i Stara Sušica – Rijeka, smještaj u Dvorcu od petka do nedjelje te tri dnevna obroka i animacijski program u subotu navečer. 

Ok, to je sve?

Ne. Moramo vam šapnuti da će u petak i subotu, nakon dana provedenih u učenju, stvaranju i inoviranju, za one koji to žele biti organizirano gledanje Eurosonga. Ali samo ako navijate za Baby Lasagnu!

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti ONLINE prijavnicu do 30. travnja 2024.  Nakon toga, 2. svibnja bit će održan sastanak s roditeljima sudionika, na kojem će biti pružene sve detaljne informacije. 

Dodatne Informacije

E: [email protected]  [email protected]

T: 095 451 62 47

RInovatoRI Spring Camp 2024 dio je programa RInovatoRI za razvoj poduzetničkih kompetencija djece i mladih. Program je pokrenut i sufinanciran od strane Grada Rijeke, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.