Povijest dvorca

DRAGULJ GORSKOG KOTARA

Dvorac Stara Sušica pravi je povijesni dragulj Gorskog kotara. Nalazi se u blizini Ravne Gore na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj, stoljetnoj šumi raznolike flore i faune. Prema nekim izvorima, Frankopani su u srednjem vijeku imali grad u Staroj Sušici koji čak ni Turci, prilikom žestokih provala 1586. godine, nisu uspjeli osvojiti. Zgrada dvorca, nekadašnjeg frankopanskoga grada, smještena je na gorskoj kosi, na rubu crnogorične šume.

U XIX. stoljeću dvorac je bio vlasništvo grofa Lavala Nugeta, a 1890. godine kupili su ga riječki trgovci Feliks i Josip Neuberger. I Nuget i Neubergeri izveli su na dvorcu temeljite restauracije u romantičnom duhu svojeg vremena te je dvorac takav ostao do danas.

Dvorac Stara Sušica danas je u vlasništvu Grada Rijeke, koji je omogućio svojim vrtićarcima i osnovnoškolcima uživanje u njegovim čarima.

Dvorac Stara Sušica samo je jedan od frankopanskih kaštela na Kulturno-turističkoj ruti “Putovima Frankopana”.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana inspirirana je ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan koja je od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća na području Primorsko-goranske županije ostavila brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći. Rutom je obuhvaćeno sedamnaest kaštela i dvoraca te tri sakralna kompleksa, a u osam od njih uređeni su interpretacijski centri.

Projekt objedinjava prirodnu, kulturnu i turističku ponudu Primorsko-goranske županije i veliki je poticaj razvoju primorskoga zaleđa i Gorskoga kotara, bogat je jedinstvenim atrakcijama i kulturnim sadržajima. Stoga, krenuli s otoka Krka, Vinodola ili Gorskoga kotara, pustolovina je jednako uzbudljiva, a zove se – Putovima Frankopana!

Za više informacije posjetite link: https://frankopani.eu/

Kapacitet dvorca

110 LEŽAJA – 14 SOBA

Kapacitet dvorca je 110 ležajeva. 14 soba dvorca razmješteno je na dva kata zajedno sa sanitarnim čvorovima i tuševima. Detaljni raspored prostorija možete pogledati ovdje. Moderno opremljena kuhinja ispunjava potrebne ugostiteljske standarde, a brižno pripremljeni obroci servirani su u blagovaonici koja može primiti 60 osoba.

Slobodno vrijeme u dvorcu, učitelji i odgojitelji mogu provesti u velikoj zbornici, a djeca u nekoliko društvenih prostorija s TV-om i audioopremom.
Svi gosti mogu Sunčeve zrake upijati igrajući se na velikom igralištu pored samog objekta.

Ponuda

ODABERI JEDAN OD PROGRAMA

Dvorac Stara Sušica nudi uslugu smještaja i prehrane grupama djece ili grupama odraslih.

Dvorac prima isključivo organizirane grupe. Rezervacija smještaja je obavezna za sve goste. Za grupe od 20 osoba ili više, rezervirati je moguće najkasnije do 5 radna dana prije željenog termina. Za grupe manje od 20 osoba, rezervirati je moguće najranije 2 tjedna, a najkasnije 4 radna dana prije željenog termina.

U ponudi su programi za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Programi djeci omogućuju veselo druženje s vršnjacima i stvaranje prijateljstava te boravak u prirodi i upoznavanje svih njezinih ljepota. Učenje orijentacije i snalaženja u prirodi, razvoj radnih navika djece i njihovo osamostaljivanje u obavljanju osnovnih higijenskih zadataka. CJENIK možete pogledati OVDJE.

Za sve rezervacije od mjeseca rujna 2022.g. vrijedi novi CJENIK.

Za zabavu su zaduženi naši animatori koji provode razne igre, sportske aktivnosti te kreativne i likovne radionice. Boravak u dvorcu osigurat će nezaboravan doživljaj. Djeca koja jednom provedu praznike u dvorcu, rado mu se vraćaju. Tijekom boravka djece ili odraslih u dvorcu, pruža se mogućnost organiziranja izleta u pratnji animatora. Izlet nije uračunan u cijenu navedenog aranžmana. Trošak ulaznica i, prema potrebi, profesionalnog vodiča za obilazak parkova prirode, plaća se ponuditelju usluge kao i usluga prijevoza do odabranih destinacija.

Galerija slika

Kontakti

INFORMACIJE O PONUDI PLANINARSKOG DOMA “DVORAC STARA SUŠICA”

Osoba za kontakt: Sanja Lipovac

tel/fax: +385 (0) 51/500-132
e-mail: koordinator@dom-mladih.hr

PLANINARSKI DOM “DVORAC STARA SUŠICA” – KAROLINSKA 85, RAVNA GORA

Voditeljica objekta: Vlasta Gudac

tel: +385 (0) 51/819-672
e-mail: dvorac@dom-mladih.hr

Kontaktirajte nas

    Vaše ime

    Vaš email

    Predmet

    Poruka