Povijest dvorca

DRAGULJ GORSKOG KOTARA

Dvorac Stara Sušica pravi je povijesni dragulj Gorskog kotara. Nalazi se u blizini Ravne Gore na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj, stoljetnoj šumi raznolike flore i faune. Prema nekim izvorima, Frankopani su u srednjem vijeku imali grad u Staroj Sušici koji čak ni Turci, prilikom žestokih provala 1586. godine, nisu uspjeli osvojiti. Zgrada dvorca, nekadašnjeg frankopanskoga grada, smještena je na gorskoj kosi, na rubu crnogorične šume.

U XIX. stoljeću dvorac je bio vlasništvo grofa Lavala Nugeta, a 1890. godine kupili su ga riječki trgovci Feliks i Josip Neuberger. I Nuget i Neubergeri izveli su na dvorcu temeljite restauracije u romantičnom duhu svojeg vremena te je dvorac takav ostao do danas.

Dvorac Stara Sušica danas je u vlasništvu Grada Rijeke, koji je omogućio svojim vrtićarcima i osnovnoškolcima uživanje u njegovim čarima.

Dvorac Stara Sušica samo je jedan od frankopanskih kaštela na Kulturno-turističkoj ruti “Putovima Frankopana”.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana inspirirana je ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan koja je od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća na području Primorsko-goranske županije ostavila brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći. Rutom je obuhvaćeno sedamnaest kaštela i dvoraca te tri sakralna kompleksa, a u osam od njih uređeni su interpretacijski centri.

Projekt objedinjava prirodnu, kulturnu i turističku ponudu Primorsko-goranske županije i veliki je poticaj razvoju primorskoga zaleđa i Gorskoga kotara, bogat je jedinstvenim atrakcijama i kulturnim sadržajima. Stoga, krenuli s otoka Krka, Vinodola ili Gorskoga kotara, pustolovina je jednako uzbudljiva, a zove se – Putovima Frankopana!

Za više informacije posjetite link: https://frankopani.eu/

Kapacitet dvorca

110 LEŽAJA – 14 SOBA

Kapacitet dvorca je 110 ležajeva. 14 soba dvorca razmješteno je na dva kata zajedno sa sanitarnim čvorovima i tuševima. Detaljni raspored prostorija možete pogledati ovdje. Moderno opremljena kuhinja ispunjava potrebne ugostiteljske standarde, a brižno pripremljeni obroci servirani su u blagovaonici koja može primiti 60 osoba.

Slobodno vrijeme u dvorcu, učitelji i odgojitelji mogu provesti u velikoj zbornici, a djeca u nekoliko društvenih prostorija s TV-om i audioopremom.
Svi gosti mogu Sunčeve zrake upijati igrajući se na velikom igralištu pored samog objekta.

Ponuda

ODABERI JEDAN OD PROGRAMA

Dvorac Stara Sušica nudi uslugu smještaja i prehrane grupama djece ili grupama odraslih.

Dvorac prima isključivo organizirane grupe. Rezervacija smještaja je obavezna za sve goste. Za grupe od 20 osoba ili više, rezervirati je moguće najkasnije do 5 radna dana prije željenog termina.

Za grupe manje od 20 osoba, rezervirati je moguće isključivo za boravak u periodu od 1.5 do 1.10., a rezervirat je moguće najviše 21 dan, a najmanje 5 radnih dana prije željenog termina.

U ponudi su programi za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi. Programi djeci omogućuju veselo druženje s vršnjacima i stvaranje prijateljstava te boravak u prirodi i upoznavanje svih njezinih ljepota. Učenje orijentacije i snalaženja u prirodi, razvoj radnih navika djece i njihovo osamostaljivanje u obavljanju osnovnih higijenskih zadataka. CJENIK možete pogledati OVDJE.

Za zabavu su zaduženi naši animatori koji provode razne igre, sportske aktivnosti te kreativne i likovne radionice. Boravak u dvorcu osigurat će nezaboravan doživljaj. Djeca koja jednom provedu praznike u dvorcu, rado mu se vraćaju. Tijekom boravka djece ili odraslih u dvorcu, pruža se mogućnost organiziranja izleta u pratnji animatora. Izlet nije uračunan u cijenu navedenog aranžmana. Trošak ulaznica i, prema potrebi, profesionalnog vodiča za obilazak parkova prirode, plaća se ponuditelju usluge kao i usluga prijevoza do odabranih destinacija.

Galerija slika

Kontakti

INFORMACIJE O PONUDI PLANINARSKOG DOMA “DVORAC STARA SUŠICA”

Osoba za kontakt: Sanja Lipovac

tel/fax: +385 (0) 51/500-132
e-mail: [email protected]

PLANINARSKI DOM “DVORAC STARA SUŠICA” – KAROLINSKA 85, RAVNA GORA

Voditeljica objekta: Vlasta Gudac

tel: +385 (0) 51/819-672
e-mail: [email protected]

Kontaktirajte nas

    Vaše ime

    Vaš email

    Predmet

    Poruka