ERASMUS PLUS: “GIRL BOSS COLLECTIVE” – MEĐUNARODNI SASTANAK U CASTELLONU, ŠPANJOLSKA

Prošlog tjedna, od 10. do 14. travnja, predstavnici Doma mladih, uključujući ravnatelja, stručnu suradnicu za projekte i dvije vanjske suradnice, sudjelovali su na međunarodnom sastanku u Castellonu, Španjolska. Sastanak je bio posvećen projektu “Girl Boss Collective – Empowering Young Women to Start a Business”. Na sastanku su sudionici raspravljali o dosadašnjem napretku projekta i planirali buduće korake.

Glavni fokus dvodnevnog sastanka bio je na aktivnosti pod nazivom “Girl Boss Collective Bootcamp”. Ovaj trodnevni program fokusira se na neformalno obrazovanje u području poduzetništva kroz seriju interaktivnih radionica. Tijekom programa koristi se priručnik s aktivnostima koje razvijaju EntreComp vještine, te baza podataka ženskih poduzetnica koje služe kao uzori mladim djevojkama zainteresiranim za poduzetništvo.

Razgovarano je o organizacijskim aspektima Bootcampa, te su se razmijenila iskustva i najbolje prakse. Josipa Andrušić i Dijana Malinić Mihelić, naše dugogodišnje suradnice, bile su ključne govornice na sastanku. Predstavile su viziju aktivnosti na Bootcampu i objasnile detalje potrebne za uspješnu realizaciju projektnih aktivnosti.

Nakon povratka iz Španjolske, osjećamo se motivirani i spremni za nastavak rada na projektu. Uvjereni smo da ćemo uspješno realizirati sve zacrtane ciljeve. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ovog sastanka i veselimo se budućim postignućima koje će naš projekt “Girl Boss Collective” donijeti.

Na slici: Murk de Jong i Louise van Weerden (KADO), David Beyona (Esplai Social), Irena Križanec, Josipa Andrušić, Dijana Malinić Mihelić, ravnatelj Goran Gračanin iza kamere (Dom mladih)