dom mladih

Laginjina 15, Rijeka

KONTAKTI

Facebook - DOM MLADIH

PRIJAVA NA NEWSLETTER DOMA MLADIH

Facebook - DOM MLADIH

dvorac stara sušica

Karolinska 85, Ravna Gora

KONTAKTI

Debatni klub, Odgoj za demokraciju i ljudska prava

srednjoškolski uzrast

Kroz svladavanje tehnike debate i dopunjavanje sadržajima vezanim uz osnovne pojmove o demokraciji i ljudskim pravima (povijest, razvoj, funkcioniranje vlasti, mladi kao aktivni građani, tri generacije ljudskih prava i sl.) koji su bazirani na priručnicima iz projekta “Pravo u svakodnevici”, Foruma za slobodu odgoja, naučit cete kritički razmišljati, razumijevati kako funkcionira društvo u kojem živite. Naučit ćete što je to tolerancija, mirno rješavanje sukoba, argumentacija, dijalog i sl. Naći cete istomišljenike i prijatelje!!!

 

Program je otvoren svim zainteresiranim učenicima srednjih škola grada Rijeke. Voditeljice su Vesna Ban, članica Hrvatskog debatnog društva prof, filozofije i pedagogije.

 

Članovi debatnog kluba natječu se na regionalnim i nacionalnom turniru svake godine s drugim debatnim klubovima iz srednjih škola u Hrvatskoj. Jednom godišnje organizira se nacionalni kamp u trajanju od tjedan dana (u kolovozu).

 

Debata je argumentirana rasprava uz koju ćete naučiti da je puno korisnije koristiti SNAGU ARGUMENTA, UMJESTO ARGUMENTA SNAGE!

 

VODITELJICE: VESNA BAN
ONLINE PRIJAVNICA
bez mjesečne članarine