NOVA RADIONIČKA GODINA 2018./2019.- upisi u tijeku

Dom mladih u novoj 2018./2019. radioničkoj godini nudi šaroliki izbor aktivnosti za različite uzraste sa puno noviteta.

Što sve nudimo u novoj radioničkoj godini?

 

Od znanstveno- tehničkih aktivnosti možete izabrati široku paletu radionica iz STEM područja i područja tehničke kulture. Već dobro uhodane, provjerene, uvijek tražene radionice koje traju cijelu školsku godinu (od rujna do lipnja) su INFORMATIKA (1.-8.r.OŠ, 1.-4.r.SŠ) VIDEO- FILMSKA RADIONICA (1.-8.r.OŠ, 1.-4.r.SŠ), ROBOTIKA (5.-8.r.OŠ), ELEKTRONIKA (1.-8.r.OŠ, 1.-4.r.SŠ), MODELARI (3.-8.r.OŠ), MLADI INOVATORI (2.-4.r.OŠ), ASTRONOMIJA (4.-8.r.OŠ),  te ZNANSTVENI LABORATORIJ (5. -8.r.OŠ).

Aktivnosti  DRONE- LETIONICU (6.- 8.r.OŠ) i 3D PRINTERAJ (5.-8.r.OŠ) traju jedno polugodište te se upisi vrše dva puta godišnje- u rujnu i u siječnju.

Upisi u ŠKOLU DRONE RACING (16+) vrše se u mjesecu siječnju, a Škola traje od veljače do svibnja.

 

Od umjetničko- kreativnih aktivnosti nude se plesne radionice, dramske radionice, kreativne radionice crtanja, slikanja ili pak  glazbeni tečajevi.

 

Za kvalitetne, kreativne i rasplesane plesne radionice obratite se udruzi RI DANCE (od 4.g.). Upisi novih članova vršit će se 6.rujna 2018. u plesnoj dvorani Doma mladih u 18.00h.

 

Udruga PZM Josip Kaplan organizira audiciju za nove raspjevane  članice i članice DJEČJEG ZBORA KAP (7.-13.g.). Audicija će se održati 13.rujna u 18.00h u Domu mladih. Za prijavu potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

 

Od glazbenih tečajeva u Domu mladih možete odabrati TEČAJ SYNTHESIZERA (od 1.r.OŠ), TEČAJ KLAVIRA (od 1.r.OŠ), TEČAJ GITARE (od 1.r.OŠ) ili jedan od tečajeva GLAZBENOG STUDIJA (od 1.r.OŠ)- tečaj električne gitare, tečaj bas gitare, tečaj bubnjeva, a možete zasvirati i u bendu. Od glazbenih aktivnosti tu je i tečaj SOLO PJEVANJA (od 12.g. za djevojčice, od 15.g. za dječake). Za sve polaznike i polaznice nekog od tečaja učenja sviranja instrumenta, polaznici i polaznice mogu besplatno pohađati TEORIJU GLAZBE.

 

Nastavlja se suradnja sa HNK Ivan pl. Zajc na projektu  KAZALIŠTE MLADIH KAMOV (5.-8.r.OŠ, 1.-4.r.SŠ).  Audicija za nove članove održat će se u petak 21. rujna 2018. i to u 17.00 za učenike i učenice od 5. do 8.r. OŠ  i u 19.30 za učenike i učenice od 1. do 4.r. SŠ. Za prijavu potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

 

Jednom mjesečno organizirat će se likovne radionice „MIĆA RUKOTVORNICA“ (7.-11.g.). Za svaku radionicu potrebna je zasebna prijava, a sve informacije kao i online prijavnica budu dostupne na našim web stranicama (pod novosti).

 

Od društveno- eduktivnih aktivnosti u Domu mladih možete pohađati radionicu RINOVATORI (6., 7. i 8.r.).  RInovatoRI su mladi RI-ječki kreativci koji će svoje poduzetničke ideje timski pretvarati u stvarnost. Iako to nije nimalo lako, za mudre i bistre glave ovaj će program biti pravi izazov, a na tom putu susrest će se s mnogim pitanjima, dilemama i preprekama koje će uz puno zabave i interakcije savladati bez muke. RInovatoRI učit će i proučavati kako stvari stoje u biznisu i društvu, otkrivati i rješavati  probleme, osmišljavati i prezentirati rješenja. RinovatoRI će na kraju osmisliti svoju poslovnu ideju, svoj prvi start-up projekt, i možda svoj prvi pravi poslovni pothvat. Radit će na njemu iz svih perspektiva, dorađivati ga i usavršavati, a pred kraj programa dotjerati, uglancati i – predstaviti ga na velikoj završnici programa. Program počinje 15. listopada, a prijave su do 10.listopada. Za prijavu potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

 

 

UPISI U AKTIVNOSTI RADIONIČKE GODINE 2018./2019.

Upisi u novu radioničku godinu krenut će od 3. rujna 2018. Upisi su mogući tokom cijele školske godine ukoliko ima mjesta u radionici.

Za prijavu potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU (koju možete poslati već sada) kojom iskazujete interes za upis, a ne predstavlja direktan upis u radionicu. Početkom upisa (od 3.rujna 2018.) kontaktirati će vas koordinatorica programskih aktivnosti ili voditelj/ voditeljica radionice, radi dogovora oko detalja za upis Vašeg djeteta. Kontaktirati ćemo vas prema redoslijedu pristizanja prijavnica.

Za informacije vezane za radionice pošaljite upit na info@dom-mladih.hr.

RASPORED AKTIVNOSTI ZA RADIONIČKU GODINU 2018./2019.