ŽUPANIJSKI SUSRET LIDRANO 2021. – SCENSKO STVARALAŠTVO

Drago nam je što sudjelujete na ovogodišnjem Hrvatskom školskom susretu LiDraNo 2021. S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj i upute Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji i provedbi nastave tijekom 2020./2021. ovogodišnja kategorija dramsko-scenskog stvaralaštva organizirat će se samo za pojedinačne nastupe učenika osnovnih i srednjih škola i to kako slijedi:

PROBE – ponedjeljak 15. ožujka 2021., online putem ZOOM aplikacije

  • za osnovne škole od 09.00 do 11.00h
  • za srednje škole od 11.00h do 11.30h

Svatko ima pravo probati jedan put, a redoslijed proba održat će se po redoslijedu koji je naveden u programu scenskog dijela natjecanja.

NASTUPI – utorak 16. ožujka 2021., s početkom u 09.00h online putem ZOOM aplikacije prema redoslijedu navedenom u programu scenskog dijela natjecanja.

Za potrebe održavanja proba i nastupa školama su na službene e-mail adrese poslane dvije Zoom poveznice – jedna za održavanje proba i jedna za samo natjecanje.

Na dan probe/natjecanja mentori/mentorice i učenici/učenice uključuju se preko ZOOM poveznice u vremenu koje je navedeno u programu scenskog dijela natjecanja. Nastupi će se izvoditi redoslijedom navedenim u programu scenskog dijela natjecanja.

Svi učenici/ce i mentori/ce moraju imati ugašene kamere i mikrofone osim učenika/ce koji/a trenutno nastupa (kameru i mikrofon kontrolirat će moderator (host)). Nastup se izvodi pod jedinstvenim bijelim svjetlom i bez glazbene pratnje. Učenik/ca stoji ispred kamere koja mora obuhvatiti cijelo tijelo.

Molimo mentore/ice učenika/ca koji sudjeluju u scenskom dijelu natjecanja da pomno prouče raspored te da se pridržavaju navedenih uputa.

Okrugli stolovi, u kojima ćete imati priliku porazgovarati s prosudbenim povjerenstvom, održat će se u sklopu Programa, a za prisustvovanje vrijedit će ista ZOOM poveznica kao i za nastupe.

Najuspješniji učenici pojedinačnih nastupa bit će objavljeni na mrežnim stranicama Doma mladih www.dom-mladih.hr, 17.ožujka 2021.

Prosudbeno povjerenstvo za scenski izraz čine:

  • Petra Šarac, glumica Gradskog kazališta lutaka Rijeka
  • Dijana Jurković, prof. hrvatskog jezika, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo Rijeka
  • Alex Đaković, glumac Gradskog kazališta lutaka Rijeka
  • Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, osnivačica Teatra Poco Loco

Državna izbornica za scenski izraz:

  • Barbara Rocco, glumica

Vjerujemo da će nas i ovogodišnji LiDraNo (u ovim neobičnim i izazovnim vremenima i uvjetima) obogatiti ljepotom i snagom poetskog kazivanja.
Veselimo se ponovnom susretu!