ZNANSTVENI LABORATORIJ – UPISI U TIJEKU

Znanstveni laboratorij zamišljen je kao mjesto na kojem polaznici usvajaju osnovna znanja iz prirodoslovlja i razvijaju znanstveni način razmišljanja kroz zanimljiva predavanja, praktične zadatke i, ono najvažnije, kroz izvedbu pokusa iz biologije (mikroskopiranje, proučavanje stanica, dijelova stanica i funkcioniranja živčanog i imunološkog sustava…), fizike (optika, magnetizam, struja, tlakovi, gravitacija…) i kemije (atom, molekula, kemijska reakcija, kiselina, lužina…). Osnovni cilj radionice je polaznicima kroz eksperimente približiti, za tu dob, često apstraktne pojmove te im predočiti povezanost između pojedinih prirodnih znanosti na konkretnim primjerima.

Radionice su namijenjene učenicima od 5. do 8. razreda OŠ koji iskazuju poseban interes za znanstvene teme. Prednost upisa imaju polaznici Male škole prirodoslovlja, projekta Prirodoslovnog muzeja Rijeka, namijenjenog darovitim i visoko motiviranim učenicima 4.r. OŠ.

Radionice će se održavati jednom tjedno po 2 školska sata i to utorkom od 17.30 do 19.00h za učenike 5. i 6.r.OŠ i utorkom od 19.00 do 20.30 za učenike 7. i 8.r.OŠ u prostorima Doma mladih.

Radionice će voditi entuzijasti, ljubitelji i znalci prirodnih znanosti Sarah Visentin, magistra biotehnologije u medicini i Zvonko Miškić, profesor matematike i fizike i dugogodišnji voditelj radionica Astronomije u Domu mladih.

Mjesečna članarina iznosi 150,00kn.

UPISI
Za prijavu je potrebno poslati ONLINE PRIJAVNICU do 27. rujna 2019.

Sve informacije vezane uz upis i program uputite na [email protected] ili na 051/500-132.