YOUNG BOSS – GENERATOR POSLOVNIH IDEJA ZA MLADE – PROVEDBA RADIONICA

Dom mladih je partner firmi Stichting Kans & Doen iz Nizozemske, na Erasmus+ projektu, KA2-mala partnerstva iz područja mladih.

Nakon našeg posjeta njihovj bazi u Leeuwarden Nizozemska, gdje smo zajedničkim snagama osmislili kostur programa i po povratku ga dodatno razradili – u listopadu 2022. započelo je provođenje programa Young Boss – generator poslovnih ideja za mlade od 13 – 17 godina.

Cilj projekta je povećati svjesnost o (društvenim) poduzetničkim prilikama među mladima, promicati poduzetničko ponašanje i razvoj poduzetničkih vještina te osigurati praktične alate za angažiranje mladih od 13-17 godina u ( socijalno) poduzetništvo.

Nakon provedbe programa u Hrvatskoj i Nizozemskoj, projekt završava izradom promotivnih videa koji će prikazati cijeli proces nastanka, implementacije i testiranja Programa. Isto tako izradit će se promo materijal koji će promovirati uspješne poduzetnike koji su svoj posao pokrenuli vrlo mladi.

Radionice trenutno pohađa 22 učenika iz Tehničke škole Rijeka, a voditeljice programa su naše dugogodišnje vanjske suradnice Dijana Malinić Mihelić i Josipa Andrušić.