ŠKOLSKI SUSRETI LiDraNO 2021. – GRADSKA RAZINA – SCENSKO STVARALAŠTVO

Drago nam je što sudjelujete na ovogodišnjem Hrvatskom školskom susretu LiDraNo 2021. S obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj i upute Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji i provedbi nastave tijekom 2020./2021. ovogodišnja kategorija dramsko-scenskog stvaralaštva organizirat će se samo za pojedinačne nastupe učenika osnovnih i srednjih škola i to kako slijedi:

PROBE – srijeda 10.veljače 2021., online putem ZOOM aplikacije

  • za osnovne škole od 09.00 do 11.30h
  • za srednje škole od 11.30h do 12.00h

Svatko ima pravo probati jedan put, a redoslijed proba održat će se po redoslijedu koji je naveden u uputama i programu scenskog dijela natjecanja.

NASTUPI – četvrtak 11.veljače 2021., online putem ZOOM aplikacije prema redoslijedu navedenom u uputama i programu scenskog dijela natjecanja.

Za potrebe održavanja proba i nastupa školama će se na službeni e-mail poslati ZOOM poveznice – jedna za održavanje proba i druga poveznica za samo natjecanje. Na dan probe / natjecanja mentori i učenici uključuju se preko ZOOM poveznice u vremenu koje je navedeno u uputama i programu scenskog dijela natjecanja. Nastupi će se izvoditi redoslijedom navedenim u programu scenskog dijela natjecanja. Moderator (host) dozvolit će ulaz na ZOOM samo grupi učenika/ca i mentora/ica prema navedenom rasporedu. Svi učenici/ce i mentori/ce moraju imati ugašene kamere i mikrofone osim učenika/ce koji/a trenutno nastupa (kameru i mikrofon kontrolirat će moderator (host)). Nastup se izvodi pod jedinstvenim bijelim svjetlom i bez glazbene pratnje. Učenik/ca stoji ispred kamere koja mora obuhvatiti cijelo tijelo.

Molimo mentore/ice učenika/ca koji sudjeluju u scenskom dijelu natjecanja da pomno prouče raspored te da se pridržavaju navedenih uputa.

Okrugli stolovi, u kojima ćete imati priliku porazgovarati s prosudbenim povjerenstvom, održat će se u sklopu Programa, a za prisustvovanje vrijedit će ista ZOOM poveznica kao i za nastupe.

Najuspješniji učenici iz pojedinačnih i skupnih nastupa bit će objavljeni na mrežnim stranicama Doma mladih www.dom-mladih.hr.

Prosudbeno povjerenstvo za scenski izraz čine:

  • Petra Šarac, glumica Gradskog kazališta lutaka Rijeka
  • Dijana Jurković, prof. hrvatskog jezika, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo Rijeka
  • Alex Đaković, glumac Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Vjerujemo da će nas i ovogodišnji LiDraNo (u ovim neobičnim i izazovnim vremenima i uvjetima) obogatiti ljepotom i snagom poetskog kazivanja.

Veselimo se ponovnom susretu!