ŠKOLSKI SUSRETI LIDRANO 2019.- GRADSKA RAZINA

OSNOVNE INFORMACIJE

Ministarstvo znanosti, obrazovanja Republike Hrvatske te Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske i ove godine organiziraju Hrvatske školske susrete LiDraNo.

Pretpostavljamo da će svaka osnovna i srednja škola provesti unutar školski susret za prethodno navedene družine te, poštujući postavljene kriterije, svoj izbor radova uputiti ovogodišnjem domaćinu gradske razine Susreta, Domu mladih u Rijeci.

Rok za dostavu radova i prijava je četvrtak 17. siječnja 2019. Nepotpune prijave, radove koji nisu opisani prema propozicijama ili one koji stignu nakon 17. siječnja 2019., Gradsko povjerenstvo neće prihvatiti. Iznimno, školski listovi preskaču gradsku razinu, te se prijavljuju direktno na županijsku razinu. Rok za slanje školskih listova je 06.veljače 2019.

Molimo vas da pratite upute za slanje prijava i radova Doma mladih (broj radova koje treba dostaviti, popratne obrasce i sl.), a u propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje dobro proučite upute vezane uz pripremu radova/ nastupa za prijavu (što radovi moraju sadržavati, minutaža nastupa, broj učenika koji se prijavljuje i sl.).

Scenski dio ovogodišnjeg LiDraNa održat će se u Filodrammatici i to:

29. siječnja 2019. (utorak): probe – od 8,00h do 13,00h OŠ | od 13,00h do 16,00h SŠ

30. siječnja 2019. (srijeda): nastupi učenika

31. siječnja 2019. (četvrtak): nastupi učenika

Poziv, detaljan raspored scenskog dijela Susreta, datumi i vrijeme održavanja okruglih stolova kao i sve ostale potrebne obavijesti, škole će dobiti nakon što pristignu sve prijave.

Literarni i novinarski radovi koji su prošli na županijsku razinu bit će objavljeni na stranicama Doma mladih i proglašeni tijekom scenskih susreta.

SLANJE TABLICE / PRIJAVNICE

Škola ispunjava jednu tablicu/prijavnicu sa traženim podacima učenika. U tablicu upisuju se svi učenici svih izraza. Ispunjena tablica ujedno je i prijavnica učenika škole. Tablica se šalje isključivo e-mailom na lidrano.rijeka@gmail.com.

IZJAVA O SUGLASNOSTI

Poštom na adresu domaćina LiDraNa (Dom mladih, Laginjina 15, 51000 Rijeka, s naznakom „LiDraNo 2019.) potrebno dostaviti, uz radove i obrasce ispunjene i potpisane od strane roditelja Izjave o davanju suglasnosti za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka učenika u svrhu sudjelovanja na smotri LiDraNo 2019. za svakog učenika ponaosob i ispunjenu i potpisanu od strane mentora Izjave o davanju suglasnosti za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka mentora u svrhu sudjelovanja na smotri LiDraNo 2019. za svakog mentora ponaosob..

SLANJE RADOVA

Prijavljeni radovi ne smiju biti objavljeni, izvedeni ili nagrađivani prije smotre Lidrano 2018./2019. koja se je održavala u Primoštenu od 19. do 23. ožujka 2018.

Poštom na adresu domaćina LiDraNa (Dom mladih, Laginjina 15, 51000 Rijeka, s naznakom „LiDraNo 2019.) potrebno dostaviti:

  • 5 primjeraka rada
  • Ispunjen, potpisan i pečatiran obrazac za literarni rad/samostalni novinarski rad

E-mailom dostaviti na lidrano.rijeka@gmail.com:

  • u word dokumentu primjer literarnog i/ili samostalnog novinarskog rada (Dom mladih uvodi digitalnu arhivu literarnih i novinarskih radova, stoga nije potrebno dostavljati radove na CD-ima; nakon županijske razine Dom mladih će snimiti potrebne radove na CD-e prema propozicijama natjecanja te ih dostaviti Državnom povjerenstvu)

Poštom na adresu domaćina LiDraNa (Dom mladih, Laginjina 15, 51000 Rijeka, s naznakom „LiDraNo 2019.) potrebno dostaviti:

  • 6 primjera školskog lista objavljenih nakon LiDraNa 2018. , točnije nakon 23. ožujka 2018.
  • jedan primjerak školskog lista na CD-u u PDF formatu

Poštom na adresu domaćina LiDraNa (Dom mladih, Laginjina 15, 51000 Rijeka, s naznakom „LiDraNo 2019.) potrebno dostaviti:

  • Podatke za radijski izraz (moraju biti imenovani kao i radijska emisija)

E-mailom dostaviti na lidrano.rijeka@gmail.com:

  • 1 primjerak radijske emisije snimljen u formatu wav, stereo, 16bit, 44.1lkHz te putem online alata ONE DRIVE, JUMBO MAIL ili WETRANSFER (nije potrebno slati poštom radijsku emisiju snimljenu na CD-u)

E-mailom dostaviti na lidrano.rijeka@gmail.com:

  • dokaz o objavljenom učeničkom radu (ispis sa naznakom o mjestu i vremenu objavljivanja) ako učenik govori objavljeni tekst učenika (nije dopušteno govorenje neobjavljenih vlastitih pjesničkih tekstova i govora, kao ni tekstova objavljenih na blogovima i privatnim mrežnim stranicama)
  • cjeloviti tekst sa točnim podacima o autoru/autorima ako kazališna družina izvodi još neobjavljeni ili vlastiti tekst