ROBOTIČARI DOMA MLADIH OSVOJILI PRVO MJESTO NA GENERACIJI NOW

Dom mladih u školskoj godini 2021./2022. niže uspjehe. Naši robotičari Matijas Predovan i Eugen Miloš uz mentorstvo našeg Marina Čikeša osvojili su PRVO MJESTO u kategoriji od 5. do 8. r OŠ sa svojim Hobotic 2.0. na natječaju Generacija Now. Moramo spomenuti i polaznike kreativnog programa RInovatoRI koji su priskočili našim robotičarima u izradi promotivnog videa i izradi loga. Čestitke svima!

Što je to Generacija Now?! Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, od školske godine 2019./2020. provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW u kojem sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima. Dom mladih priključio se je projektu u školskoj godini 2021./2022.

Svi sudionici projekta (stotinjak ustanova u Hrvatskoj) dobili su donaciju IoT edukacijske opreme, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija. Učenici imaju priliku realizirati projekt od koncepta do gotovog modela. Na taj način uče jedni od drugih, druže se i stječu samopouzdanje.

U ovoj školskoj godini tema kreativnog natječaja u sklopu Generacije Now bila je „Digitalna umjetnost“, a uključivala je projekte koji spajaju umjetnost i tehnologije 21. stoljeća, moderne trendove i digitalizaciju.

Više o proglašenju pobjednika pročitajte na https://croatianmakers.hr/…/najbolji-radovi-projekta…/.