RINOVATORI SPRING CAMP 2023 brAInstorm: STVORI DIGITALNOG ASISTENTA UZ POMOĆ AI – PRIJAVE U TIJEKU

U ovogodišnjem proljetnom izdanju programa, RInovatoRI će se baviti umjetnom inteligencijom, točnije – stvorit će digitalnog asistenta uz pomoć AI i ispitati mogućnost njegove primjene u području edukacije, poslovanja, zdravstva i zabave. Spring Camp 2023 stoga nosi prigodni naziv ‘brAInstorm’, jer osim umjetne inteligencije, u stvaranju i promišljanju digitalnog asistenta bit će potrebna ‘oluja mozgova’ naših polaznika.

Spring Camp 2023 brAInstorm održat će za vrijeme proljetnih praznika, od 11. do 14. travnja 2023. na dvije lokacije: prvi dan na Sveučilišnom kampusu, a ostale u Društvenom centru Drenova. Radionice traju od 9 do 13 sati, a prijevoz na relaciji Dom mladih – DC Drenova – Dom mladih je osiguran!

Više o programu
Avantura započinje na Sveučilišnom kampusu gdje će se RInovatoRI upoznati s temom programa i zajedno s mentorima i voditeljima obići AI demo LAB te dobiti uvid u novitete i gadgete iz područja umjetne inteligencije. Sljedeća tri dana program se odvija u Društvenom centru Drenova. Polaznici će biti podijeljeni u manje timove i unutar njih naučiti kako razviti vlastitog asistenta – ChatBota koristeći dostupne alate i platforme te kako u njega integrirati dodatne funkcije. Sve će to na kraju prezentirati kroz pitch, kako bi uvjerili stručni žiri da je baš njihov ChatBot najbolji i najpotrebniji. Svi polaznici dobit će nagrade za sudjelovanje, a pobjednički tim posebnu nagradu za najbolju ideju i izvedbu. (Yay!) U ovom izazovu sudionicima će pomoći stručni mentori.

Tko su voditelji?
Ekipa RInovatora uvijek je u dobrim rukama. Važan dio stručnog tima Spring Campa 2023 predstavljaju njegovi mentori – Damir Medved, direktor projekta EDIH Adria (European Digital Innovation HUB) i dr. sc. Benedikt Perak, Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, koji će pomoći RInovatoRIma u izazovima koje im donosi AI i kreiranju rješenja. U stručnom timu su i voditeljice Doma mladih Josipa Andrušić, učiteljica informatike i Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i informatike, koje su zadužene da riječi stručnjaka i programski elementi i procesi budu prilagođeni uzrastu polaznika te da program bude ne samo edukativan, već i zabavan. Da sve bude koordinirano i organizacijski besprijekorno brine se Irena Križanec, stručni suradnik i voditelj projekata Doma mladih.

Tko se može prijaviti?
Prijaviti se mogu učenice i učenici šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

A koliko to košta?
Cijena Spring Campa 2023 je 15€ po polazniku. Cijena uključuje radionice, prijevoz tri dana autobusom na relaciji Dom mladih-Društveni centar Drenova-Dom mladih te marende i piće za sudionike. Program RInovatoRI, pa tako i njegov proljetni dio Spring Camp, sufinanciran je od strane Grada Rijeke.

Kako se prijaviti?
Ispunite ONLINE PRIJAVNICU najkasnije do 7. travnja 2023.

Požurite – broj mjesta je ograničen na 20 polaznika.