RINOVATORI SPRING CAMP 2022. – TOP RI TOUR – prijave u tijeku

Dječja kuća 19. – 22. travnja 2022.

RInovatoRI SPRING CAMP (nekadašnja Vikend škola poduzetništva) jedan je od tri programska pravca izvanškolskog kreativno-edukativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI Grada Rijeke (OGU za poduzetništvo), a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih. SPRING CAMP je tematski vezan za jednu aktualnu temu u okviru koje se potiče istraživanje, kreiranje ideja i oblikovanje rješenja u timskom okruženju, uz vodstvo i mentorstvo stručnjaka.

Nakon uspješno pokrenutih redovnih radionica Rinovatora, došao je red na i organizaciju SPRING CAMPA koji će se ove godine održati od 19. do 22. travnja 2022. u Dječjoj kući.

Koja je tema SPRING CAMPA?
TOP RI TOUR

Što ćemo raditi u SPRING CAMPU?
Naziv ovogodišnjeg proljetnog programa SPRING CAMP je TOP RI TOUR. Polaznici će, radeći u manjim timovima, kroz primjenu design thinking metode, imati zadatak osmisliti inovativni način prikazivanja grada Rijeke kao atraktivne turističke destinacije. Upoznat će se s pojmovima kao što su gejmifikacija, storytelling i event marketing. Svaki tim radit će na razvoju svoje ideje. Nakon kratkih prezentacija tzv. pitcha, stručni tim odabrat će najbolje rješenje te će se opet u manjim specijaliziranim timovima krenuti raditi na izradi promo videa odabrane ideje u filmskom studiju Dječje kuće.

U kreativnom izazovu sudionicima će pomoći stručni mentori. U stručnom timu su i voditeljice Doma mladih koje su zadužene da riječi stručnjaka i programski elementi i procesi budu prilagođeni uzrastu sudionika te da program bude edukativan, ali i zabavan.

Tko su voditelj?
Voditeljice su Josipa Andrušić, učiteljica informatike; Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i informatike, dok stručni mentorski tim čine Sonja Tudor, turistička vodičkinja i Maša Drndić, snimateljica, montažerka i scenaristkinja.

Tko se može prijaviti?
Prijaviti se mogu učenici 6. i 7.r.OŠ., ukupno njih 15. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI (6.-8. r. OŠ) te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

A koliko to košta?
SPRING CAMP besplatan je za sve polaznike, jer sve troškove pokriva Grad Rijeka- OGU za poduzetništvo.

Što je potrebno za prijavu?
Ispuniti ONLINE prijavnicu do 13.travnja 2022.
Poslati ispunjen i od strane roditelja/skrbnika potpisan obrazac suglasnosti.