REGIONALNA RAZINA EKIPNOG NATJECANJA UČENIKA – MODELARSKA LIGA – PRIJAVE EKIPA

Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko- goranske županije u šk. god. 2018./2019. po šesti put domaćin je regionalne razine Modelarske lige. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5.do 8. razred u području modelarstva/ maketarstva koju organizira Hrvatska zajednica tehničke u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Na dnu ove objave pronađite Pravila provođenja Modelarske lige u RH.

Regionalna razina natjecanja održat će se u utorak 30. travnja 2019. u jutarnjim satima u prostorima Doma mladih. Detaljan program natjecanja dobit će svi prijavljeni natjecatelji nakon završetka prijava.

Prijavljuje se ekipa učenika/učenica koju čine dvoje/dvije učenika/učenica od 5. do 8.r. osnovne škole i jedan mentor/mentorica koji/koja ih dovodi na natjecanje. Natjecatelji mogu biti učenici/učenice osnovnih škola, članovi/članovi udruga/klubova/sekcija ili posebnih odjela osnovnih škola. Škola, udruga, klub može prijaviti više ekipa.

Od školske godine 2016./2017. na županijskoj razini mogu sudjelovati i ekipe s teškoćama u razvoju koji izrađuju isti rad kao i ostale ekipe, ali njihov rad se ne vrednuje na isti način kao i radovi ostalih sudionika natjecanja, već se izdvaja najbolji rad.

Prijave su isključivo eletronskim putem. Prijavnicu je potrebno do 19.travnja 2019. poslati na [email protected]. Uz prijavnicu potrebno je putem e-maila dostaviti za svakog prijavljenog učenika i učenicu iskeniranu, ispunjenu i od strane roditelja potpisanu prijavnicu za sudjelovanje maloljetnika. Original obrasce arhivira škola/ udruga/klub/sekcija.

Sve informacije možete pronaći i na stranicama Hrvatske zajednice tehničke kulture.