PRIJAVI SE ZA LJETNE RINOVATORE – Summer RInnovation EKO Lab

U ljetnom programu RInovatora odlučili smo spojiti top temu današnjice – ekologiju s glavnom rinovatorskom temom – poduzetništvom. Znaš li što je zeleno poduzetništvo? Zašto je toliko važno i zašto se o tome toliko priča? Kako danas možeš postati odgovoran potrošač, a sutra odgovoran poduzetnik? Ako već nismo, sada je vrijeme da se aktivno uključimo u eko-trendove i postanemo dio promjene. Ove godine u ljetnom programu postajete – EKO RInovatoRI!

KADA I GDJE?

Ljetni RInovatoRI održavat će se svaki radni dan od 24. lipnja do 5. srpnja 2024. godine, od 11:00 do 14:00 sati u Domu mladih. U programu sudjeluje ukupno 20 polaznika/ca podijeljenih u dvije jednake grupe. 

ŠTO SMO PRIPREMILI?

  • Saznaj sve o ekološkom/zelenom poduzetništvu: što radi i kako se ponaša ‘zeleni’ poduzetnik, kako pokrenuti vlastiti eko biznis i što se krije iza riječi ‘održivo’
  • Što nam poručuju pakiranja proizvoda: saznaj što sve znače one male oznake na etiketama proizvoda koje svakodnevno koristimo te koja je to ekološki prihvatljiva ambalaža 
  • Trendovi zelenog marketinga i zelenog potrošača: što je marketing vrijednosti, a što društveni marketing? Koje proizvode danas bira zeleni potrošač? 
  • Idemo na vanjske aktivnosti i to dva puta: prvo u posjet Muzeju Farmacije i Riperaju, a potom na izlet na otok Krk, gdje ćemo istražiti i isprobati prirodne proizvode na plantaži smilja smilja (Natura Consulting) i otkriti tehnologiju digitalnog razvrstavanja otpada u reciklažnom dvorištu Eko otok Krk.
  • Gostujuća radionica udruge EteriCo: Pretvori stare papire u umjetnost! Udruga EteriCo će ti pokazati kako reciklirati papir na kreativan način i stvoriti vlastite unikatne proizvode.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Prijaviti se mogu učenice i učenici koji su u školskoj godini 2023./24. pohađali i završili 5., 6. ili 7. razred osnovne škole. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

Kako se prijaviti?

Ispunite ONLINE PRIJAVNICU najkasnije do 20. lipnja 2024. Požurite, broj mjesta je ograničen na 20 polaznika/ca!

Koliko košta program?

Cijena programa iznosi 30€ po polazniku/polaznici, a uključuje svakodnevne edukativne radionice, terensku nastavu u Muzeju Farmacije i RIperaju, izlet na Krk te gostujuću radionicu udruge EteriCo (predavačice Meri Popović i Jana Brdar).

Pridruži nam se ovog ljeta i postani dio zelene revolucije! Istraži i pokaži kako mali koraci mogu dovesti do velikih promjena. Čekamo te u Domu mladih!

RInovatoRI Summer RInnovation EKO Lab dio je programa RInovatoRI za razvoj poduzetničkih kompetencija djece i mladih. Program je pokrenut i sufinanciran od strane Grada Rijeke, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.