PREDSTAVLAJNJE PROGRAMA RINOVATORA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./ 2022.- prijave za informatore

Ovim putem pozivamo INFORMATORE programa RInovatoRI riječkih osnovnih škola da nam se pridruže na predstavljanju programa redovnih radionica za školsku godinu 2021./2022. koja će se održati u srijedu 15. rujna 2021. s početkom u 13.00h putem ZOOM platforme. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac do 13. rujna 2021.

Kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI je izvanškolski edukativni program za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih, a namijenjen je učenicima 6, 7. i 8. razreda riječkih osnovnih škola. Program je iniciran i osmišljen od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih u tri programska pravca: (1) REDOVNI PROGRAM (cjelogodišnje tjedne radionice), (2) VIKEND ŠKOLA PODUZETNIŠTVA i (3) SUMMER RINOVATION LAB (ljetna škola poduzetništva). Do danas je u programu sudjelovalo preko 560 djece u sva tri programska pravca. Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih za poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Europski referentni okvir ključnih kompetencija za 21. stoljeće, uz jezične kompetencije, kompetencije pismenosti, učenja, kulturne svijesti i izražavanja, STEM, digitalne i građanske kompetencije, navode i – poduzetničke kompetencije. Poduzetnost je definirana kao vrijednost koja predstavlja aktiviranje osobnih potencijala na KREATIVAN, KONSTRUKTIVAN, ODGOVORAN i INOVATIVAN način u svrhu prilagodbe promjenjivim okolnostima u različitim područjima života te u različitim društvenim ulogama. Ukratko, poduzetnost predstavlja sposobnost pojedinca da PRETVARA IDEJE u DJELA, što je ujedno i glavni zadatak programa RInovatoRI – pružiti podršku djeci da svoje konstruktivne i kreativne ideje provedu u stvarnost.

Program RInovatoRI nacionalni je dobitnik Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. u kategoriji ‘Promicanje poduzetničkog duha’, a početkom 2021. uvršten je u internacionalnu bazu dobrih praksi na razini programa Interreg Europe. Više o programu RInovatoRI pronađite na linku i/ili na službenoj Facebook stranici programa.