POLAZNICI DOMA MLADIH SUDJELOVALI NA  NATJECANJIMA HRVATSKOG SAVEZA INFORMATIČARA

Polaznici informatičkih tečajeva Doma mladih i ove godine su sudjelovali na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara.

S ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima Hrvatski savez informatičara je 2016. godine pokrenuo program Hrvatska Logo Liga. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI) odnosno Croatian Open Competition in Informatics (COCI) natjecanje je u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i svijeta. Hrvatski savez informatičara pokrenuo je natjecanje 2006. godine s ciljem priprema nadarenih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Hrvatske za informatička natjecanja, te za natjecanja i pripreme mladih informatičara Europe i svijeta prije međunarodnih natjecanja. Odvija se tijekom cijele školske godine kroz tri kola u prvom polugodištu (listopad-prosinac), tri kola u drugom polugodištu (siječanj-ožujak), te dodatno kolo za natjecatelje iz cijeloga svijeta (COCI) sa zadacima s Hrvatske informatičke olimpijade. Svako kolo sadrži sedam zadataka od kojih se pet težih prevode na engleski jezik za natjecatelje izvan Hrvatske.

U prvom kolu Hrvatske Logo lige sudjelovalo je trinaest, a u prvom kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici šest učenika koji pohađaju tečaj informatike u Domu mladih i postigli su zapažene rezultate.

Više informacija na stranicama Logo lige i Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici.