ONLINE RADIONICE ZA RODITELJE PREMA SENG METODI

RADIONICE SU POPUNJENE, MOŽETE SE PRIJAVITI NA LISTU ČEKANJA, AKO NETKO ODUSTANE KONTAKTIRAT ĆEMO VAS PO REDOSLIJEDU PRIJAVE.

U sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Doma mladih u pružanju podrške darovitoj djeci u programima tehničke kulture KANDELA“, Dom mladih u suradnji s GIFTED LAB-om organizira online radionice za roditelje po SENG metodi (Supporting Emotional Needs of Gifted). Projekt je financijski podržan iz javnih potreba tehničke kulture Primorsko- goranske županije stoga je sudjelovanje besplatno za sve sudionike.

SENG je nastao u SAD-u 1981., a njegov osnivač je psiholog James T. Web. Danas SENG djeluje kao neprofitna mreža ljudi koja svojim radom / edukacijama / konferencijama osnažuje porodice i zajednice s ciljem boljeg vođenja darovite, talentirane i dvostruko izuzetne djece kako bi im se omogućio razvoj njihovih potencijala. Više o SENG-u možete pogledati ovdje.

Trenutna situacija s epidemijom koronavirusa stavlja dodatni teret na leđa obitelji gdje se briga za socio- emotivni razvoj djeteta nameće kao jedan od prioriteta.

Cilj SENG radionica je:

  • jačanje roditeljskih vještina, istražiti kako se nositi s darovitim djetetom
  • razmijeniti i naučiti od drugih roditelja tehnike i strategije i pomoći djeci da pronađu svoje
  • pronaći ljude slične vama i dobiti od njih podršku u isprobavanju novih „tehnika“ roditeljstva
  • razumjeti kako najbolje komunicirati, motivirati i voditi svoje dijete
  • iskoristiti priliku da se dobiju dodatne informacije iz iskustva i praksa educiranih stručnjaka SENG-a

Grupe roditelja okupljat će se jednom tjedno. Svakog tjedna radionica će se fokusirati na određenu temu koja je relevantna za roditelje, kao što su tehnike i strategije komunikacije, motivacije i podbacivanje, učenje disciplini i mnoge druge teme vezane uz odgoj darovite, talentirane i dvostruko izuzetne djece.

Broj mjesta na radionici je ograničen na maksimalno 15 sudionika.

OSNOVNE INFORMACIJE

Kada?
– jednom tjedno, 1,5 sati tijekom 8 tjedana i to ponedjeljkom od 18.00h do 19.30.h u periodu od 2. studenog do 21. prosinca 2020.

Gdje?
– online, putem platforme ZOOM

Voditeljice
– Miona Majstorović Lemaitre, Ljiljana Brašnić- SENG SMPG facilitatori

Cijena
– Projekt KANDELA financiran je od strane PRIMORSKO- GORANSKE županije stoga je sudjelovanje roditelja u potpunosti besplatno
– u rad grupe mogu se uključiti i drugi članovi obitelji po želji, ovisno o temi koja ih interesira

Prijava
– za prijavu je potrebno do 30. listopada 2020. ispuniti online prijavnicu
– na radionicu se prijavljuje jedan član obitelji (u prijavnici se naznačuje sudjelovanje ostalih članova)