NOĆ ISTRAŽIVAČA U RIJECI U PETAK 30. RUJNA – POZIV NA SUDJELOVANJE

Noć istraživača vraća se u Rijeku, po prvi put nakon 2019. godine, u okviru europskog projekta BLUE-CONNECT u koji je uključeno riječko Sveučilište, a koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa.

Noć istraživača održat će se u petak, 30. rujna, od 17 do 22 sata, u Exportdrvu na riječkoj Delti.

Europska noć istraživača tradicionalno se održava zadnji vikend u mjesecu rujnu, a osim u Rijeci, ove se godine istodobno održava u još četiri hrvatska grada: Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, ali i u brojnim drugim europskim gradovima.

Cilj Noć istraživača jest na jednostavan i razigrani način približiti znanost djeci i mladima te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

Istraživači riječkog Sveučilišta postavit će niz punktova, odnosno znanstvenih postaja s interaktivnim sadržajem namijenjenim ponajprije mlađoj populaciji, školskog uzrasta, ali i svim zainteresiranima. Program Noći istraživača omogućit će široj javnosti, a osobito djeci i mladima, ne samo promatranje već i aktivno sudjelovanje, kako bi se potaknula njihova radoznalost i interes za istraživanje i znanost.

Pozivamo roditelje, none i noniće, djecu i mlade, da posjete ovogodišnju Noć istraživača. Manifestacija je otvorena za sve dobne skupine, a ulaz se ne naplaćuje.