MODELARSKA LIGA 2023./2024 PRIMORSKO- GORANSKE ŽUPANIJE | REGIONALNA RAZINA

U četvrtak 25. travnja 2024. s početkom u 9:20h u Domu mladih održalo se regionalno natjecanje Modelarska liga 2024. Po deveti put za redom organizator natjecanja za Primorsko – goransku županiju bila je Zajednica tehničke kulture Primorsko – goranske županije, a domaćin  Dom mladih iz Rijeke, Ustanova grada Rijeke za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem  poticanja razvoja  tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor  srednjih strukovnih  i tehničkih  škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz 8 osnovnih škola  Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Na natjecanju  je sudjelovalo  ukupno 22 učenika/učenica i to 13 djevojčica i 9 dječaka. 7 sudionika/sudionice bili su učenici/učenice 5. razreda, 5 iz 6. razreda, 8 iz 7. razreda i 2 iz 8. razreda.

Prije početka natjecanja sve prisutne je pozdravila koordinatorica programskih aktivnosti Doma mladih Anika Hodak. Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva Marino Čikeš obratio se natjecateljima te ih upoznao s pravilima natjecanja.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Marino Čikeš, učitelj tehničke kulture u Domu mladih, predsjednik povjerenstva, Rifat Ramčić, prof. član povjerenstva i Lorena Kovač, učiteljica tehničke kulture  u Domu mladih, članica povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o prve tri najbolje ekipe:

  • 1.mjesto osvojila je ekipa „Vrh“ iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije u sastavu: Mia Ferlan (8. r) i Hana Kinkela (7.r), mentorica Dragana Karamarko
  • 2.mjesto osvojila je ekipa „Tribaljci“ OŠ Jurja Klovića iz Triblja u sastavu: Anita Šarar (7.r) i Dora Švast (7.r), mentor Jadranko Janjić
  • 3.mjesto osvojila je ekipa „Pećinari“ iz OŠ Pećine iz Rijeke u sastavu: Frane Vuković (7.r) i Ian Tolja (6.r), mentor Hrvoje Stupnik.