MODELARSKA LIGA 2022./2023 PRIMORSKO- GORANSKE ŽUPANIJE

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 9:20h u Domu mladih održalo se regionalno natjecanje Modelarska liga 2023. Domaćin natjecanja za Primorsko – goransku županiju, 8. put za redom je Dom mladih iz Rijeke, Ustanova grada Rijeke za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenik/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem poticanja razvoja tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz 6 osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 22 učenika/učenica i to 8 djevojčica i 14 dječaka. 4 sudionika/sudionice bili su učenici/učenice 5. razreda, 6 iz 6. razreda, 0 iz 7. razreda i 12. iz 8. razreda.

Prije početka natjecanja sve prisutne je pozdravio ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin. Članica ocjenjivačkog povjerenstva Dijana Malinić Mihelić obratila se natjecateljima te ih upoznala s pravilima natjecanja.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Marino Čikeš, učitelj tehničke kulture u Domu mladih, predsjednik povjerenstva, Dijana Malinić Mihelić, Tehnička škola Rijeka, članica povjerenstva i Lorena Kovač, učiteljica tehničke kulture u Domu mladih, članica povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o prve tri najbolje ekipe:

  • 1.mjesto osvojila je ekipa „Žagica“ iz OŠ Branimira Markovića u sastavu: Dajana Klarić (8. r) i Nika Jurčević (8.r), mentor Jadranko Janjić
  • 2.mjesto osvojila je ekipa „Boduli“ OŠ Fran Krsto Frankopan u sastavu: Dorian Rimbaldo (8.r) i Fran Brozić (8.r), mentorica Marija Prihoda Perišić
  • 3. mjesto osvojila je ekipa „No name“ iz OŠ Vladimir Gortan u sastavu: Iva Tomak (8.r) i Petra Šurdonja (8.r), mentor Antonio Bogosavljev.