MODELARSKA LIGA 2021./2022 PRIMORSKO- GORANSKE ŽUPANIJE

U četvrtak 12. svibnja 2022. s početkom u 09.20h u Domu mladih održalo se regionalno natjecanje Modelarska liga 2022. Organizator natjecanja je Hrvatska zajednica tehničke kulture dok je Dom mladih već 7. godinu zaredom domaćin natjecanja za Primorsko- goransku županiju.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem poticanja razvoja tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa iz 6 osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 20 učenika/učenica i to 7 djevojčica i 13 dječaka. 4 sudionika/sudionica bili su učenici/učenice 5. razreda, 0 iz 6.razreda, 10 iz 7.razreda i 6 iz 8. razreda.

Prije početka natjecanje sve prisutne je pozdravio ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin. Članica ocjenjivačkog povjerenstva Dijana Malinić Mihelić obratio se natjecateljima te ih upoznao s pravilima natjecanja.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Marino Čikeš, učitelj tehničke kulture u Domu mladih, predsjednik povjerenstva, Dijana Malinić Mihelić, Tehnička škola Rijeka, članica povjerenstva i Lorena Kovač, učiteljica tehničke kulture u Domu ladih, članica povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o prve tri najbolje ekipe:

  • 1.mjesto osvojila je ekipa ”Žagica” iz OŠ Branimira Markovića u sastavu: Dajana Klarić (7.r.) i Nika Jurčević (7.r.), mentor Jadranko Janjić
  • 2.mjesto osvojila je ekipa “Frankopanke“ OŠ Fran Krsto Frankopan u sastavu: Kate Gršković (8.r.) i Martina Lleshdedaj (8.r), mentorica Marija Prihoda Perišić
  • 3. mjesto osvojila je ekipa “Specijalci” iz OŠ Klana u sastavu: Paulo Medvedić (8.r.) i Matko Laginja (8.r.), mentorica Tina Dekleva