KREATIVNI PROGRAM ZA MLADE PODUZETNIKE I INOVATORE, UČENIKE/CE OD 6.DO 8.R. – UPISI U TIJEKU

Tko su RInovatoRI?

RInovatoRI su mladi RI-ječki kreativci koji svoje poduzetničke ideje timski pretvaraju u stvarnost. Iako to nije nimalo lako, za mudre i bistre glave ovaj će program biti pravi izazov, a na tom putu susrest će se s mnogim pitanjima, dilemama i preprekama koje će uz puno zabave i interakcije savladati bez muke. RInovatoRI su ekipa koja će jednom mijenjati naš grad. Mogli bi ih nazvati i gen-RI-jalcima.

Što rade RInovatoRI?

Naši RInovatoRI uče i proučavaju kako stvari stoje u biznisu i društvu, otkrivaju i rješavaju probleme, osmišljavaju i prezentiraju rješenja, a njihovi su prijedlozi jedinstveni i domišljati, kreirani po ‘out-of-the-box’- principu. To je pravi profil RInovatoRa – na inovativan način odgovaraju na problem, potrebu ili neki drugi zahtjev iz svijeta suvremenog poduzetništva.

Kako smo to konkretno zamislili? Ne, neće sjediti uz priručnik za mlade poduzetnike i učiti definicije… RInovatoRe uvodimo u svijet poduzetništva i biznisa kroz igru, zabavu i praktične primjere, kroz interakciju, zdravu raspravu i brainstorming… Bit će tu posjeta nekim uspješnim riječkim tvrtkama, kako bi iz prve ruke saznali što se tamo točno radi i kako se stvara vrijednost. Računamo da ćemo riješiti i neki njihov konkretni problem, jer tako se najbolje trenira i uči – na stvarnom primjeru!

Nadalje, k nama će dolaziti poduzetnici i stručnjaci kako bi nam neposredno prenijeli svoja dobra i loša iskustva. Što je važno kod razvoja poslovne ideje? Što se ne smije zanemariti? Koje su ključne pogreške? O čemu sve poduzetnik mora misliti? O čemu ne mora, ako neće?

Eh, da, ići ćemo i na izlet. Negdje izvan Rijeke, na vrlo zanimljivo mjesto, gdje ćemo se a) dobro zabaviti i b) vidjeti i naučiti nešto novo. Oboje će nam pomoći u razvoju poduzetničkih vještina i načina razmišljanja.

I na kraju – RinovatoRI će osmisliti svoju poslovnu ideju, svoj prvi start-up projekt, i možda svoj prvi pravi poslovni pothvat. Radit će na njemu iz svih perspektiva, dorađivati ga i usavršavati, a pred kraj programa dotjerati, uglancati i – predstaviti ga na velikoj završnici programa.

Koje su koristi programa RInovatoRI?

Program RInovatoRI u svim izvedbenim pravcima (redovni program, Vikend škola i Ljetna škola) služi razvoju i poticanju poduzetničkih vještina i kompetencija kod učenica i učenika viših razreda osnovnih škola. Pored osnovnih pojmova i procesa iz područja poduzetništva, RInovatoRI naročiti naglasak stavljaju na razvoj sljedećih kvaliteta:

  • samostalnost i odgovornost,
  • samopouzdanje i svijest o vlastitim prednostima i talentima,
  • kreativnost i sposobnost da prepoznaju prilike,
  • spremnost da preuzimaju rizik i prihvate neuspjeh,
  • samokontrolu,
  • toleranciju,
  • suradnju i dijeljenje – rad u timu.

Što još morate znati o redovnom programu RInovatoRI?

Program se odvija jednom tjedno tijekom školske godine, radnim danom poslijepodne, u trajanju od dva školska sata. Mjesto održavanja je Dom mladih Rijeka, a program počinje 15. listopada 2018.

Mjesečna cijena po polazniku je 100,00 kn. Prijaviti se mogu učenici 6., 7. i 8. razreda OŠ.

Informacije: [email protected]