KAZALIŠNE RADIONICE NOVI RIFF

Na mladima svijet ostaje! Mladi su naša budućnost! Mladi su nositelji društvenih promjena!

Ideja projekta Novi Riff nastala je promišljanjem o pokretanju novog umjetničkog programa za mlade pri Domu mladih koji bi omogućio talentiranim pojedincima iz dramsko – scenskog područja razvoj vlastitog potencijala. Radna skupina Doma mladih krenula je u realizaciju novog autorskog mjuzikla u kojem će glavni akteri biti mladi u dobi od 13 do 17 godina.

Tema „Grad Rijeka – grad rocka“ inspirirala je u zadnje vrijeme mnoge projekte pa tako i Novi Riff. No, cilj ovog projekta nije glorificiranje i oplakivanje prošlih vremena, niti kritiziranje mladih i njihovog glazbenog (ne)ukusa koji se kosi s identitetom grada kao grada alternativne glazbene scene. Cilj projekta je osigurati poticajno okruženje za konstruktivni dijalog s mladima o pitanju identiteta grada Rijeke kao grada alternativne glazbene scene.

Kao dio projektnih aktivnosti u školskoj godini 2021./2022., u suradnji s udrugama Ri dance i PZM Josip Kaplan održale su se istraživačke radionice s mladima od 13 do 17 godina s kojima je voditeljica Jelena Tondini na inovativan, „youth frendly“ način, koristeći različite participativne metode, kritički sagledala aktualne glazbene trendove te otvorila dijalog o njihovom osobnom glazbenom identitetu.

Paralelno s provedbom strukturiranog dijaloga s mladima, „u pozadini“ je nastajao tekst za novi mjuzikl pod perom poznatog riječkog književnika Davora Mandića i budnim okom književnika Zorana Žmirića. Jelena Tondini bavit će se dramaturgijom, dok će Igor Vlajnić prilagoditi odabrane pjesme za izvedbu u mjuziklu.

Nakon svih provedenih aktivnosti dolazimo na ideju uvođenja kazališne radionice na kojoj bi sudionici/ce zajedno sa voditeljicom radionice u tijeku školske godine koristeći različite glumačke metode prolazili i radili na napisanom tekstu.

I zato ste nam potrebni Vi! Mladi od 13 do 17 godina, željni stjecanja novih znanja i vještina, sklapanja novih prijateljstava, željni izlaska iz neke svoje „comfort zone“, luckasti, duhoviti, namrgođeni, sjetni, nasmijani, svoji!

Priključi nam se i postani dio riječkog mjuzikla za mlade!

Radionice se održavaju ponedjeljkom od 18.00 – 20.00h

Voditeljica: Ana Marija Brđanović, glumica HNK Ivana pl. Zajca
Cijena radionice: 200,00kn