DOM MLADIH NA FESTIVALU TOBOGAN – PRIJAVE ZA RADIONICE

01.07.2019. – 10.07.2019.

Festival Tobogan održava se 3. godinu za redom u našem gradu, a ove godine sudjeluje i Doma mladih sa svojim edukativnim i zabavnim radionicama. Sve radionice su besplatne te je potrebna prijava putem naše ONLINE PRIJAVNICE, osim za vožnju bicikle. Više o festivalu Tobogan i cjelokupnom programu možeš pogledati ovdje.

SASTAVI SVOG STEMI-A (POPUNJENO)

Čuo/čula si za STEMI robota?! Da? Ne? Ma nije bitno, bitno je da imaš želju, volju i nešto slobodnog vremena da nam se pridružiš na radionici robotike u kojoj ćeš imati priliku sastaviti svog robota. STEMI je robot pauk kojeg ćeš potpuno samostalno sastaviti i programirati, a kasnije uživati kreirajući različite zadatke za njega. Upoznat ćeš se s 3D modeliranjem, elektronikom, arduino programiranjem i s programiranjem mobilne aplikacije.

Za sve nedoumice i poteškoće tu će biti naš voditelj Igor Majkić, vanjski suradnik Doma mladih inače profesor elektro i mehatroničke skupine predmeta.

Datum: 1.-05. srpnja 2019.
Mjesto održavanja: Dom mladih
Vrijeme: 09:00- 11:00
Dob: 5.-8.r.OŠ
Vrsta programa: robotika
Voditeljica/voditelj: Igor Majkić
Broj polaznika: 8

UTRKA DRONOVA (POPUNJENO)

Na radionici Utrka dronova, polaznici će imati priliku upoznati se s nekoliko vrsta dronova, a s nekima će čak i poletjeti. Dronovi su danas vrlo atraktivno područje za ljubitelje tehnologije, automatike i zračne fotografije. Na radionici polaznici i polaznice učit će letjeti prvo na simulatoru, a kad savladaju upravljanje virtualnim dronom krenut će na onog pravog. Svoju vještinu moći će dokazati zadnji dan radionice na pravoj utrci gdje će ih čekati svakakve prepreke.

Radionicu će voditi Marino Čikeš, učitelj tehničke kulture i voditelj STEM programa Doma mladih.

Datum: 8.-10. srpnja 2019.
Mjesto održavanja: Dom mladih
Vrijeme: 10:00 – 12:00h
Dob: 5.-8.r.OŠ
Vrsta programa: STEM
Voditeljica/voditelj: Marino Čikeš
Broj polaznika: 8

MAJSTORSKA RADIONICA „A JE TO“ (POPUNJENO)

Majstorska radionica želi okupiti AJETOovce koji vole stvarati. Na radionici polaznici i polaznice moći će dizajnirati svoju drvenu kućicu- šator koju će zatim sami i napraviti. Što te očekuje? Čavli, platno, čekić, letve i letvice, boje, kistovi, bušilica, brusni papir, pila i sl. Pitaš se možeš li ti to? Pa naravno da možeš, pogotovo uz pomoć naših voditelja koji su tu da te nauče, vode i savjetuju. Zamisli samo nakon nekoliko dana prolivenog znoja, sjesti i igrati se u kućici koju si sam napravio.

Radionicu će voditi Dijana Malinić voditeljica Modelara Doma mladih i Igor Majkić, , vanjski suradnik Doma mladih inače profesor elektro i mehatroničke skupine predmeta.

Datum: 6.-10. srpnja 2019.
Mjesto održavanja: park Doma mladih
Vrijeme: 09:00 – 11:00 h
Dob: 5.-8.r.OŠ
Vrsta programa: STEAM
Voditelji: Dijana Malinić, Igor Majkić
Broj polaznika: 10

VOŽNJA BICIKLE PO PROMETNOM POLIGONU DOMA MLADIH

Dom mladih na tri dana otvara vrata svog prometnog poligona svim zaljubljenicima i znatiželjnicima koji žele svoje biciklističke vještine usavršiti na prometnom poligonu. Dobrodošla su djeca, mame, tate, bake, stričevi, prijatelji.. dakle mali i veliki. Dom mladih ima bicikle različitih veličina (čak i one sa pomoćnim kotačima) koje će ti biti na raspolaganju. Na tebi je da misliš o svojoj glavi i doneseš svoju zaštitnu kacigu i bocu s vodom.

Za male i velike bicikliste i za njihova pitanja tu će biti Josip Kovačić, učitelj tehničke kulture i voditelj prometnih preventivnih programa Doma mladih.

Za sudjelovanje nije potrebna posebna prijava.

Datum: 8.-10. srpnja 2019.
Mjesto održavanja: prometni poligon Doma mladih
Vrijeme: 09:00 – 11:00 h
Dob: svi uzrasti
Vrsta programa: rekreativni
Voditeljica/voditelj: Josip Kovačić
Broj polaznika: /