Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo u suradnji s Domom mladih već niz godina zajedničkim snagama podupiru razvoj edukativnog programa kojim se utječe na razvoj poduzetničkih kompetencija djece. Od školske godine 2008./2009. do školske godine 2017./2018. uspješno se je provodio program K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike, koji je u školskoj godini 2018./2019. dobio svog nasljednika – program RInovatoRI. Iako su programski pravci ostali isti kao u K.E.Š. programu (redovni program, vikend škola i ljetna škola), RInovatoRI su donijeli određena unaprjeđenja u koncepciji: povezivanje s poslovnim subjektima, studijska putovanja i posjete, rješavanje realnih problema riječkih poduzeća, osmišljavanje i razvoj vlastitog startup projekta.

Nakon uspješno pokrenutih redovnih radionica Rinovatora, došao je red na i organizaciju Vikend škole poduzetništva. Ovogodišnja Vikend škola poduzetništva održat će se od 12. do 14. travnja 2019. u planinarskom domu ‘Dvorac Stara Sušica’.

Koja je tema ovogodišnje Vikend škole poduzetništva?
3D GAME HUB

Što ćemo raditi u Vikend Školi poduzetništva?
Tema ovogodišnje Vikend škole poduzetništva je 3D GAME HUB. Dvorac Stara Sušica postat će kreativni laboratorij u kojem će sudionici Vikend škole osmišljavati nove tabletop igre. Tabletop igra izraz je za različite vrste društvenih igara. U kreativnom izazovu sudionicima Vikend škole pomoći će stručni tim: udruga Kulturni front omogućit će sudionicima da zavire u društvene igre za koje nisu ni znali da postoje; doc.dr.sc. Sven Maričić i njegov radni tim upoznat će sudionike s mogućnostima 3D tehnologije te će na licu mjesta početi modelirati i pripremati za print odabrana najbolja rješenja. U timu su, naravno, i voditeljice Doma mladih koje su zadužene da riječi stručnjaka, kao i poslovni procesi, budu prilagođeni uzrastu sudionika te da Vikend škola bude edukativna, ali i zabavna svim sudionicima.
Radit će se u manjim timovima. Svaki tim radit će na razvoju svoje društvene igre. Nakon prezentacije ideja, stručni tim odabrat će najbolje rješenje te će se opet u manjim specijaliziranim timovima krenuti raditi na izradi pravog prototipa tabletop igre.

Tko su voditelji?
Voditeljice su Josipa Andrušić i Dijana Malinić dok mentorski tim čine doc.dr.sc. Sven Maričić i njegova ekipa s MEDRI-a i Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule te članovi udruge Kulturni front

Tko se može prijaviti?
Učenici 6. i 7. r. OŠ područja grada Rijeke, ukupno vas 30

A koliko to košta?
296,00 kn po polazniku (puna cijena Vikend škole je 416,00 kn, od čega svakog polaznika Grad Rijeka subvencionira sa 120,00 kn; u cijenu nije uračunata boravišna pristojba koja iznosi 3,5 kn po danu za djecu od 12 do 18 godina. Djeca do 12 godina oslobođena su plaćanja boravišne pristojbe)

Kada krećemo za Staru Sušicu?
Petak 12. travnja 2019., Dvorana mladosti, Trsat (prekoputa autobusne stanice) u 13.00h (potrebno doći 15-tak minuta ranije)

Kada se vraćamo u Rijeku?
U nedjelju, 14. travnja 2019., Dvorana mladosti (preko puta autobusne stanice), oko 17:30

Što ponjeti sa sobom?
Odjeću, osnovne higijenske potrepštine , ručnike, džeparac (nije nužno)…

Što je potrebno za prijavu?
Ispuniti ONLINE PRIJAVNICU i poslati ispunjen i potpisan OBRAZAC SUGLASNOSTI od strane roditelja/skrbnika.

2019-03-20T15:37:14+00:0015.03.2019.|