Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo u suradnji s Domom mladih već dugi niz godina podupire i sufinancira edukativni program za poticanje razvoja poduzetničkih kompetencija djece viših razreda osnovne škole. Od 2008. do 2018. djelovala je Kreativno-edukativna škola ili K.E.Š., koja je školskoj godini 2018./2019. dobila svog nasljednika – program RInovatoRI. Uz istu svrhu i programske pravce kao i njegov prethodnik (cjelogodišnji redovni program, vikend škola i ljetna škola), program RInovatoRI okrenuo se izravnoj suradnji s poslovnim sektorom u cilju stjecanja uvida polaznika u stvarna poduzetnička iskustva. Veća orijentiranost na poslovni sustav, prvenstveno na uspješna riječka poduzeća, manifestirala se kroz posjete djece Hrvatskom nogometnom klubu Rijeka te 4Look centru, gdje su dobili i praktični zadatak kojeg nadalje razrađuju na redovnim radionicama u Domu mladih. Uz to, RInovatoRi su posjetili sajam InfoGamer u Zagrebu, te sudjelovali na tematskim tribinama, a u planu je posjet Jadran Galenskom Laboratoriju u svibnju 2019. Posljednja etapa redovnog edukativnog programa je osmišljavanje vlastitog startup projekta.

Nakon uspješno pokrenutih redovnih radionica Rinovatora, došao je red na i organizaciju Vikend škole poduzetništva. Ovogodišnja Vikend škola poduzetništva održat će se od 12. do 14. travnja 2019. u planinarskom domu ‘Dvorac Stara Sušica’.

Koja je tema ovogodišnje Vikend škole poduzetništva?
3D GAME HUB

Što ćemo raditi u Vikend Školi poduzetništva?
Tema ovogodišnje Vikend škole poduzetništva je 3D GAME HUB. Dvorac Stara Sušica postat će kreativni laboratorij u kojem će sudionici Vikend škole osmišljavati nove tabletop igre. Tabletop igra izraz je za različite vrste društvenih igara. U kreativnom izazovu sudionicima Vikend škole pomoći će mentorski tim. Doc.dr.sc. Sven Maričić i njegov radni tim upoznat će sudionike s mogućnostima 3D tehnologije te će na licu mjesta početi modelirati i pripremati za print odabrana najbolja rješenja. Udruga Kulturni front omogućit će sudionicima da zavire u društvene igre za koje nisu ni znali da postoje te će na taj način motivirati sudionike da krenu u razradu vlastite inovativne igre. S polaznicima su naravno i voditeljice Doma mladih koje su zadužene da riječi stručnjaka budu prilagođene uzrastu sudionika te da Vikend škola bude edukativna, ali i zabavna svim sudionicima.
Radit će se u manjim timovima. Svaki tim radit će na razvoju svoje društvene igre. Nakon prezentacije ideja, mentorski tim odabrat će najbolje rješenje te će se opet u manjim specijaliziranim timovima krenuti raditi na izradi pravog prototipa tabletop igre.

Tko su voditelji?
Voditeljice su Josipa Andrušić i Dijana Malinić dok mentorski tim čine doc.dr.sc. Sven Maričić i njegova ekipa s MEDRI-a i Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule.

Tko se može prijaviti?
Učenici 6. i 7. razreda riječkih osnovnih škola, ukupno 30 sudionika

A koliko to košta?
296,00 kn po polazniku (puna cijena Vikend škole je 416,00 kn, od čega svakog polaznika Grad Rijeka subvencionira sa 120,00 kn; u cijenu nije uračunata boravišna pristojba koja iznosi 3,5 kn po danu za djecu od 12 do 18 godina. Djeca do 12 godina oslobođena su plaćanja boravišne pristojbe)

Kada krećemo za Staru Sušicu?
Petak 12. travnja 2019., Dvorana mladosti, Trsat (prekoputa autobusne stanice) u 13.00h (potrebno doći 15-tak minuta ranije)

Kada se vraćamo u Rijeku?
U nedjelju, 14. travnja 2019., Dvorana mladosti (preko puta autobusne stanice), oko 17:30

Što ponjeti sa sobom?
Odjeću, osnovne higijenske potrepštine , ručnike, džeparac (nije nužno)…

Što je potrebno za prijavu?
Ispuniti ONLINE PRIJAVNICU i poslati ispunjen i potpisan OBRAZAC SUGLASNOSTI od strane roditelja/skrbnika.

MJESTA ZA VIKEND ŠKOLU PODUZETNIŠTVA SU POPUNJENA. ISPUNJAVANJEM PRIJAVNICE PRIJAVLJUJETE SE NA LISTU ČEKANJA.