Dom mladih, ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih teži razvijanju i realiziranju programa kroz koje djeca i mladi usvajaju nova znanja i vještine, razvijaju kreativnost i inovativnost iz područja stvaralaštva, znanosti i tehničke kulture. Važnost razvoja spomenutih programa naglašeno je i u Nacionalnom okvirnom kurikulumu, temeljnom dokumentu koji predstavlja osnovne sastavnice predškolskog, općeg obveznog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja uključujući odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama što uključuje i darovitu djecu, a promovira obrazovanje usmjereno prema razvoju kompetencija pojedinca kao što su inovativnost, stvaralaštvo, rješavanje problema, razvoj kritičkog mišljenja, poduzetnost, informatička pismenost, socijalne vještine.

Dom mladih, kao ustanova neformalnog odgoja i obrazovanja, posebnu pažnju posvećuje razvoju raznolikih programa iz STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) namijenjenim svoj zainteresiranoj djeci s naglaskom na darovitu i visoko motiviranu djecu.

Stoga Dom mladih u suradnji s Prirodoslovnim muzejem Rijeka u školskoj godini 2017./2018. kreće u realizaciju projekta „Iskustveno- edukativne radionice prirodnih znanosti  ZNANSTVENI LABORATORIJ“.

Znanstveni laboratorij zamišljen je kao mjesto na kojem polaznice i polaznice usvajanju osnovna znanja iz prirodnih znanosti (fizika, biologija, kemija) i razvijaju znanstveni načina razmišljanja kroz zanimljiva predavanja, praktične zadatke i ono najvažnie kroz izvedbu pokusa.

Radionice su namijenjene učenicima i učenicama 5. i 6. razreda OŠ koji/koje iskazuju poseban interes za znanstvene teme. Prednost upisa imaju polaznici i polaznice Male škole prirodoslovlja, projekta Prirodoslovnog muzeja Rijeka, namijenjenog darovitim i visoko motiviranim učenicima i učenicama 4.r. OŠ, koji su radionice pohađali u školskim godinama 2015./2016. i 2016./2017.

Radionice će se odvijati jednom tjedno 2 školska sata i to srijedom od 18.00h do 19.30h u prostorima Doma mladi. Dio programa realizirat će se kroz terensku nastavu.

Radionice će voditi entuzijasti, ljubitelji i znalci prirodnih znanosti Sarah Visentin, magistra biotehnologije u medicini i Zvonko Miškić, profesor matematike i fizike i dugogodišnji voditelj radionica Astronomije u Domu mladih.

Mjesečna članarina iznosi 150,00kn.

UPISI

Za prijavu potrebno je poslati ONLINE PRIJAVNICU koja se može pronaći na stranicama Doma mladih www.dom-mladih.hr do 29.rujna 2017.

 

Sve informacije vezane uz upis i program uputite na info@dom-mladih.hr ili na 051/512-715.