Dom mladih u suradnji sa iskusnim drone- racing pilotima organizira Školu drone- racinga. Prijaviti se mogu svi mladi i oni koji se tako osjećaju, a stariji su od 16.g. Za prijavu  je potrebno ispuniti ONLINE PRIJAVNICU do 1.veljače 2018.

Drone racing je sve popularniji sport gdje piloti nastoje izgraditi izuzetno brze i okretne letjelice, te se natječu uz pomoć kamere, svojih FPV naočala i stanice u posebno kontroliranim uvjetima.

Drone je po definiciji autonomna letjelica upravljana predefiniranim planovima leta u softveru letjelice koristeći ugrađene senzore i GPS.  Iako racing dronovi nisu autonomni, dron  je postao masovno prihvaćeni izraz za sve letjelice bez pilota, bez obzira na daljinsko upravljanje i/ili autonomni let. FPV (First Person View) je pogled iz prvog lica gdje piloti nose naočale koje prikazuju video prijenos u realnom vremenu s kamere na dronu kao da sjede u pilotskoj kabini letjelice. Kod FPV utrka dronova, piloti daljinskom kontrolom, FPV naočalama voze i preko 100km/h, što predstavlja izuzetno uzbudljivo interaktivno iskustvo.

Dom mladih u suradnji s iskusnim drone racing pilotima, Markom Dragičevićem  i Davorom Knezom, organizira ŠKOLU DRONE- RACINGA. Škola će se održavati jednom tjedno, dva školska sata i to srijedom od 18.00 do 19.30 u prostorima Doma mladih. Škola će trajati 3 mjeseca-od mjeseca veljače do kraja mjeseca travnja 2018. Škola je namijenjena svim zainteresiranim osobama starijim od 16.g.

Cilj radionice je popularizirati FPV utrke racing dronova u Hrvatskoj, omogućiti polaznicima da kroz praktični rad sami slože drona i savladaju sve vezane tehnologije. Polaznici će biti podijeljeni u male skupine i svaka grupa samostalno će uz mentorstvo voditelja sastaviti svojeg drona. Nakon teorijskog uvoda, polaznici će kroz rad na svom dronu savladati osnove elektronike, programirati, upravljati s radio i video tehnologijom te na simulatoru učiti upravljati dronom.

Mjesečna članarina je 200,00kn.

ONLINE PRIJAVNICA

https://en.wikipedia.org/wiki/Drone_racing

http://www.idra.co/

http://ersa.eu.com/

http://droneworlds.com/

http://drone-champions-league.com/

http://thedroneracingleague.com/

http://www.multigp.com/

Kontakt: Sanja Lipovac, 051/500-132 (od 8.00 do 16.00), koordinator@dom-mladih.hr