RIJEČKO KAZALIŠTE MLADIH KAMOV

Od školske godine 2018./2019. RKM KAMOV organizira dvije radionice- Kamov KAZALIŠTE nastavlja s radom s prošlogodišnjim polaznicima i polaznicama te upisuje nove članove. Kamov KAZALIŠTE održavat će se u prostorima Doma mladih i po potrebi u HNK I. pl. Zajca i HKD-u na Sušaku.

Kamov PLES kreće s radom od ove školske godine te upisuje djecu od 8. do 12.g. Radionice Kamov PLES održavat će se u prostorima HNK I. pl. Zajca.

 

Radionica Kamov PLES

Poznato je da je ples način komuniciranja koji ne poznaje granice. To je jezik koji svatko razumije.
Upravo taj segment komunikativnosti plesa vodeća je inspiracija članu baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca Vitaliju Kloku u njegovom sadašnjem i budućem pedagoškom radu. Radionice KamovPLES „provući” će djecu kroz osnove ritmike i klasičnog baleta, te im ponuditi  osnove suvremenih plesnih tehnika. Cilj je djeci omogućiti stjecanje plesnih znanja i vještina uz razvoj glazbenog senzibiliteta kroz gestu. Plesna radionica želi odgojiti, usmjeriti i upoznati nove mlade generacije s nekim danas nesvakodnevnim vrijednostima –  s umjetnošću, a program rada je usmjeren na djecu školskog uzrasta od 8 do 12 godina, a provodit će se kroz cijelu školsku godinu.
Po uzrastima oblikovat će se dvije radionice: od 8 – 10 godinaod 10 – 12 godina.  Termini radionica dogovorit će se nakon audicije novih članova i članica.

Audicija će se održati 21.rujna 2018. u Domu mladih u 17.00h. Za prijavu na audiciju potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

 

Radionica Kamov KAZALIŠTE

U prošloj sezoni, cijele školske godine, 26 mladih polaznika od 6. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole redovno se okupljalo na radionicama iz glume, plesa i pjevanja. Otkrivajući svoje talente i afinitete mladi su polaznici sami osjetili potrebu da se usmjere i ojačaju u navedenim područjima, a sve pod budnim okom svojih mentora – zaposlenih umjetnika HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Radionice su se održavale jednom tjedno, ali su obveze polaznika proširene i na odlaske na kazališne predstave, studijsko putovanje u Zagreb i sl. Naši polaznici susretali su se s umjetnicima i svojim mladenačkim „idolima” s kazališnih dasaka ili malih ekrana, a kazalište je zasigurno postalo i njihov drugi dom.
U produkcijama predstava „Snježna bajka 2″ ili „Čarobnjak iz Oza” polaznici su imali priliku i praktično primjeniti naučena znanja i razvijene vještine pokazavši da su gotovo svi izuzetni mladi talenti. Iako osnovni cilj Kazališne radionice nije bio profesionalno usmjeravanje ka kazališnoj umjetnosti, nego razvoj ljubavi prema kazalištu, već je sada jasno da neki polaznici imaju i veće potencijale. Jednako tako, polaznici su bili uključeni i u druge produkcije HNK kao glumci/statisti/pjevači… tako su sudjelovali u operi „Macbeth” G. Verdija, a pojedinačno i u nekim drugim produkcijama.
U novoj kazališnoj sezoni radionica pod imenom Kamov KAZALIŠTE upisuje 2. generaciju polaznika i priprema proširenje postojećeg programa kako bi on bio još prilagodljiviji pojedinačnim potrebama polaznika. Očekuju nas još uzbudljivije radionice u veće prostoru Delte 5, mnoge kazališne predstave, putovanja, gostovanja i druge aktivnosti.

Radionice Kamov KAZALIŠTE održavaju se SRIJEDOM od 17.00 do 19. 15 za učeike i učenice od 5. Do 8.r.OŠ i od 19.30 do 21.45 za učenike i učenice SŠ.

Audicija za nove članove održat će se 21. rujna 2018. u Domu mladih i to u 17.00h za učenike/ učenice od 5. do 8.r. OŠ i u 19.30 za učenike i učenice SŠ. Za prijavu na audiciju potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.