dom mladih

Laginjina 15, Rijeka

KONTAKTI

Facebook - DOM MLADIH

dvorac stara sušica

Karolinska 85, Ravna Gora

KONTAKTI

K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike

http://www.kes.com.hr/

 

Još ne znaš što bi radio kad odrasteš?! To je u redu, imaš vremena. Ali zašto ne bi uz smijeh i zabavu naučio ponešto o poduzetništvu. Nikad ne znaš, možda kad odrasteš postaneš uspješan poduzetnik. A mi ti u tome možemo pomoći. Uključi se u K.E.Š.- Kreativno Edukativnu Školu za mlade poduzetnike.

 

K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike projekt je Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole koji je po prvi puta započeo u školskoj godini 2008/2009. Osnovni cilj projekta je da učenici kroz kreativan i praktični rad usvajaju znanja i vještine koje odlikuju jednog poduzetnika kako bi jednog dana bili sposobni pokretati poduzetničke inicijative, neovisno da li će se odlučiti za samostalnu poduzetničku karijeru ili će svoje poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju sredina u kojima će raditi. Projekt doprinosi podizanju poduzetničke kulture, a razvoj «poduzetničkog duha» u mladim ljudima je preduvijet za postizanje napretka, gledano dugoročno, u zapošljavanju, rastu, konkurentnosti i inovativnosti.

 

Poduzetništvo kao predmet uključen je u programe osnovnog i srednjeg obrazovanja u više od 26 europskih država primjerice u Finskoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Norveškoj, dok se sličan program provodi i u susjednoj nam Sloveniji u 123 osnovne škole.

 

Program K.E.Š.-a zamišljen je da polaznici jednom tjedno pohađaju radionice u Domu mladih. S voditeljima radionica igrat će se poduzetnika – voditi zamišljene firme, «nervirati» se uz Monopoli, natjecati se u kvizovima, prezentirati izmišljene ili stvarne proizvode, rješavati različite zanimljive teambuilding zadatke. Na radionicama će se povremeno priključiti i riječki poduzetnici i poduzetničke institucije, kako bi polaznicima iz prve ruke približili svijet poduzetništva. Ukratko, kroz igru i zabavu polaznici će naučiti osnove o poduzetništvu, ali i ono važnije, razvijat će osobine potrebne jednom uspješnom poduzetniku – kreativnost, inovativnost, znatiželjnost, samopouzdanost, upornost i usmjerenost cilju, sposobnost donošenja odluka i preuzimanja rizika, potrebu za postignućem i naravno spremnost na naporan rad.

 

Za sudjelovanje u Projektu nije presudan postignut uspjeh u školi već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga je sudjelovanje za učenike besplatno.

 

Polaznici K.E.Š.-a naučit će:
– tko je poduzetnik i koje ga osobine odlikuju, koje vještine su mu potrebne za realizaciju poduzetničkog pothvata
– što je poduzetnički pothvat
– gdje se nalaze izvori poduzetničke ideje i kada ideja postaje poslovna prilika
– koje su pretpostavke za ostvarenje poduzetničkog pothvata i faze poduzetničkog procesa
– zašto i kako se vrši poduzetničko planiranje
– kako se osvaja ciljno tržište i što je konkurencija
– kako osigurati resurse
– kako ostvariti poslovne kontakte, motivirati suradnike, komunicirati s tržištem…
– koji su uzroci neuspjeha i rizici poduzetničkog poduhvata i kako ih umanjiti te se naučiti nositi s neuspjehom te da i on može biti poticajan
– kako se pregovara, poslovno komunicira, kako se prezentira sebe, svoj proizvod i tvrtku, kako se donose odluke, samouvjereno nastupa…
Prijaviti se mogu svi zainteresirani učenici 7. i 8. razreda osnovne škole. Nakon pismene prijave, uslijedit će motivacijski razgovor nakon kojeg će se formirati jedna do dvije grupe od 15 polaznika. O vremenu i mjestu razgovora, pravodobno ćemo obavijestiti sve koji pošalju pisane prijave do 28. rujna 2014. Ispunjen prijavni list donesite osobno ili pošaljite poštom na Dom mladih Rijeka, Laginjina 15, pošaljite faksom na 051/512-715 ili e-mailom na iva@dom-mladih.hr.

Informacije na 051/512-715 ili na 051/209-584

ONLINE PRIJAVNICA
bez mjesećne članarine