dom mladih

Laginjina 15, Rijeka

KONTAKTI

Facebook - DOM MLADIH

PRIJAVA NA NEWSLETTER DOMA MLADIH

Facebook - DOM MLADIH

dvorac stara sušica

Karolinska 85, Ravna Gora

KONTAKTI

K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike

Još ne znaš što bi radio kad odrasteš?! To je u redu, imaš vremena. Ali zašto ne bi uz smijeh i zabavu naučio ponešto o poduzetništvu. Nikad ne znaš, možda kad odrasteš postaneš uspješan poduzetnik. A mi ti u tome možemo pomoći. Uključi se u K.E.Š.- Kreativno Edukativnu Školu za mlade poduzetnike.

 

K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike projekt je Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole koji je po prvi puta započeo u školskoj godini 2008/2009. Osnovni cilj projekta je da učenici kroz kreativan i praktični rad usvajaju znanja i vještine koje odlikuju jednog poduzetnika kako bi jednog dana bili sposobni pokretati poduzetničke inicijative, neovisno da li će se odlučiti za samostalnu poduzetničku karijeru ili će svoje poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju sredina u kojima će raditi. Projekt doprinosi podizanju poduzetničke kulture, a razvoj «poduzetničkog duha» u mladim ljudima je preduvijet za postizanje napretka, gledano dugoročno, u zapošljavanju, rastu, konkurentnosti i inovativnosti.

 

Poduzetništvo kao predmet uključen je u programe osnovnog i srednjeg obrazovanja u više od 26 europskih država primjerice u Finskoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Norveškoj, dok se sličan program provodi i u susjednoj nam Sloveniji u 123 osnovne škole.

 

Program K.E.Š.-a zamišljen je da polaznici jednom tjedno pohađaju radionice u Domu mladih. S voditeljima radionica igrat će se poduzetnika – voditi zamišljene firme, «nervirati» se uz Monopoli, natjecati se u kvizovima, prezentirati izmišljene ili stvarne proizvode, rješavati različite zanimljive teambuilding zadatke. Na radionicama će se povremeno priključiti i riječki poduzetnici i poduzetničke institucije, kako bi polaznicima iz prve ruke približili svijet poduzetništva. Ukratko, kroz igru i zabavu polaznici će naučiti osnove o poduzetništvu, ali i ono važnije, razvijat će osobine potrebne jednom uspješnom poduzetniku – kreativnost, inovativnost, znatiželjnost, samopouzdanost, upornost i usmjerenost cilju, sposobnost donošenja odluka i preuzimanja rizika, potrebu za postignućem i naravno spremnost na naporan rad.

 

Za sudjelovanje u Projektu nije presudan postignut uspjeh u školi već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga je sudjelovanje za učenike besplatno.

 

Polaznici K.E.Š.-a naučit će:
– tko je poduzetnik i koje ga osobine odlikuju, koje vještine su mu potrebne za realizaciju poduzetničkog pothvata
– što je poduzetnički pothvat
– gdje se nalaze izvori poduzetničke ideje i kada ideja postaje poslovna prilika
– koje su pretpostavke za ostvarenje poduzetničkog pothvata i faze poduzetničkog procesa
– zašto i kako se vrši poduzetničko planiranje
– kako se osvaja ciljno tržište i što je konkurencija
– kako osigurati resurse
– kako ostvariti poslovne kontakte, motivirati suradnike, komunicirati s tržištem…
– koji su uzroci neuspjeha i rizici poduzetničkog poduhvata i kako ih umanjiti te se naučiti nositi s neuspjehom te da i on može biti poticajan
– kako se pregovara, poslovno komunicira, kako se prezentira sebe, svoj proizvod i tvrtku, kako se donose odluke, samouvjereno nastupa…

Informacije na 051/512-715 ili na 051/209-584

ONLINE PRIJAVNICA
bez mjesečne članarine