U četvrtak 26.travnja 2018. s početkom u 09.20h u Domu mladih održalo se je regionalno natjecanje Modelarska liga 2017./2018. Organizator natjecanja je Hrvatska zajednica tehničke kulture dok je Dom mladih već 5. godinu zaredom domaćin natjecanja za Primorsko- goransku županiju.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem poticanja razvoja tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz 6 osnovnih škola Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih i Tehničkog centra mladih. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 22 učenika/učenica i to 13 djevojčica i 9 dječaka. 4 sudionika/sudionica bili su učenici/učenice 5. razreda, 1 iz 6.razreda, 11 iz 7.razreda i 6 iz 8. razreda.

Prije početka natjecanje sve prisutne pozdravili su voditeljica Nacionalnog centra tehničke kulture Svjetlana Grubišić i ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Danijel Šimunić, Hrvatska zajednica tehničke kulture, predsjednik povjerenstva, Đordano Bucci, Tehnička škola Rijeka, član povjerenstva i Marino Čikeš, Dom mladih, član povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o  prve tri najbolje ekipe:

1.mjesto osvojila je ekipa ”Krafne” iz OŠ Kraljevice u sastavu: Matea Rus (5.r.) i Matija Glasenhardt (5.r.), mentor Rifat Ramčić

2.mjesto osvojila je ekipa “Trsat“  OŠ Trsat u sastavu: Nina Zubović (7.r.) i Domagoj Sila (7.r), mentor Neven Jerčinović

3. mjesto osvojila je ekipa “A je to” iz Dom mladih u sastavu: Mateo Rubčić (7.r.) i David Winter Šižgorić (5.r.), mentorica Dijana Malinić

Za mentore natjecatelja Dom mladih organizirao je prezentaciju Vikend škole poduzetništva koja se je održala od 20.do 22. travnja 2018. u planinarskom domu „Dvorac Stara Sušica“ na temu UMJETNA INTELIGENCIJA I PAMETNI GRADOVI.

KONAČNI POREDAK