http://www.kes.com.hr/

K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike projekt je Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole koji je po prvi puta započeo u školskoj godini 2008/2009. Osnovni cilj projekta je da učenici kroz kreativan i praktični rad usvajaju znanja i vještine koje odlikuju jednog poduzetnika kako bi jednog dana bili sposobni pokretati poduzetničke inicijative, neovisno da li će se odlučiti za samostalnu poduzetničku karijeru ili će svoje poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju sredina u kojima će raditi. Projekt doprinosi podizanju poduzetničke kulture, a razvoj «poduzetničkog duha» u mladim ljudima je preduvjet za postizanje napretka, gledano dugoročno, u zapošljavanju, rastu, konkurentnosti i inovativnosti.

Program K.E.Š.-a provodi se kao izvanškolska aktivnost u trajanju od 58 školskih sati kroz redovne radionice u trajanju od dva školska sata tjedno tijekom školske godine u prostorima Doma mladih. Termin održavanja radionica prilagodit će se većini polaznika. Mogući termini su PON  od 18.00h do 19.30h. Radionice će s radom započeti u mjesecu LISTOPADU.

S voditeljicom radionica polaznici simuliraju situacije, vode zamišljene firme, natječu se u kvizovima, prezentiraju izmišljene ili stvarne proizvode, rješavaju različite zanimljive teambuilding zadatke. Na radionicama sudjeluju i riječki poduzetnici i poduzetničke institucije, kako bi polaznicima iz prve ruke približili svijet poduzetništva. Ukratko, kroz igru i zabavu polaznici uče osnove o poduzetništvu, ali i ono važnije, razvijaju osobine potrebne jednom uspješnom poduzetniku – kreativnost, inovativnost, znatiželjnost, samopouzdanost, upornost i usmjerenost cilju, sposobnost donošenja odluka i preuzimanja rizika, potrebu za postignućem i naravno spremnost na naporan rad.

Za sudjelovanje u Projektu nije presudan postignut uspjeh u školi već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga je sudjelovanje za učenike besplatno.

Program je verificiran pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

S obzirom da Grad Rijeka pokriva sve troškove radionica, program je besplatan za sve polaznike.

PRIJAVE&lt

Prijaviti se mogu svi zainteresirani učenici 7. i 8. razreda osnovne škole. Za prijavu potrebno je do 15.listopada 2017.g. ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

 

Informacije na info@dom-mladih.hr ili na 051/512-715