dom mladih

Laginjina 15, Rijeka

KONTAKTI

Facebook - DOM MLADIH

PRIJAVA NA NEWSLETTER DOMA MLADIH

Facebook - DOM MLADIH

RINOVATORI- kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore

RINOVATORI- kreativni program za mlade poduzetnike i inovatore

OD 6. DO 8.R. OŠ

Tko su RInovatoRI?

RInovatoRI su mladi RI-ječki kreativci koji svoje poduzetničke ideje timski pretvaraju u stvarnost. Iako to nije nimalo lako, za mudre i bistre glave ovaj će program biti pravi izazov, a na tom putu susrest će se s mnogim pitanjima, dilemama i preprekama koje će uz puno zabave i interakcije savladati bez muke. RInovatoRI su ekipa koja će jednom mijenjati naš grad. Mogli bi ih nazvati i gen-RI-jalcima.

 

Što rade RInovatoRI?

Naši RInovatoRI uče i proučavaju kako stvari stoje u biznisu i društvu, otkrivaju i rješavaju probleme, osmišljavaju i prezentiraju rješenja, a njihovi su prijedlozi jedinstveni i domišljati, kreirani po ‘out-of-the-box’- principu. To je pravi profil RInovatoRa – na inovativan način odgovaraju na problem, potrebu ili neki drugi zahtjev iz svijeta suvremenog poduzetništva.

Kako smo to konkretno zamislili? Ne, neće sjediti uz priručnik za mlade poduzetnike i učiti definicije… RInovatoRe uvodimo u svijet poduzetništva i biznisa kroz igru, zabavu i praktične primjere, kroz interakciju, zdravu raspravu i brainstorming… Bit će tu posjeta nekim uspješnim riječkim tvrtkama, kako bi iz prve ruke saznali što se tamo točno radi i kako se stvara vrijednost. Računamo da ćemo riješiti i neki njihov konkretni problem, jer tako se najbolje trenira i uči – na stvarnom primjeru!

Nadalje, k nama će dolaziti poduzetnici i stručnjaci kako bi nam neposredno prenijeli svoja dobra i loša iskustva. Što je važno kod razvoja poslovne ideje? Što se ne smije zanemariti? Koje su ključne pogreške? O čemu sve poduzetnik mora misliti? O čemu ne mora, ako neće?

Eh, da, ići ćemo i na izlet. Negdje izvan Rijeke, na vrlo zanimljivo mjesto, gdje ćemo se a) dobro zabaviti i b) vidjeti i naučiti nešto novo. Oboje će nam pomoći u razvoju poduzetničkih vještina i načina razmišljanja.

I na kraju – RinovatoRI će osmisliti svoju poslovnu ideju, svoj prvi start-up projekt, i možda svoj prvi pravi poslovni pothvat. Radit će na njemu iz svih perspektiva, dorađivati ga i usavršavati, a pred kraj programa dotjerati, uglancati i – predstaviti ga na velikoj završnici programa.

 

Koje su koristi programa RInovatoRI?

Program RInovatoRI u svim izvedbenim pravcima (redovni program, Vikend škola i Ljetna škola) služi razvoju i poticanju poduzetničkih vještina i kompetencija kod učenica i učenika viših razreda osnovnih škola. Pored osnovnih pojmova i procesa iz područja poduzetništva, RInovatoRI naročiti naglasak stavljaju na razvoj sljedećih kvaliteta:

-Samostalnost i odgovornost

-Samopouzdanje i svijest o vlastitim prednostima i talentima

-Kreativnost i sposobnost da prepoznaju prilike

-Spremnost da preuzimaju rizik i prihvate neuspjeh

-Samokontrolu

-Toleranciju

-Suradnju i dijeljenje – rad u timu.

 

Što još morate znati o redovnom programu RInovatoRI?

Program se odvija jednom tjedno tijekom školske godine, radnim danom poslijepodne, u trajanju od dva školska sata  i to ČETVRTKOM od 18.30 do 20.00.  Mjesto održavanja je Dom mladih Rijeka, a program počinje 15. listopada 2018.

 

U sklopu projekta organizira se Vikend škola poduzetništva i Ljetna škola.

Jednom godišnje, na proljeće, organizira se Vikend škola RInovatoRa u planinarskom domu Stara Sušica. Za razliku od redovnog programa, vikend škola posvećena je određenoj temi, koja je u pravilu aktualna, zanimljiva i interdisciplinarna, što znači da zadire u druga stručna područja, na primjer – STEM. U ovaj se program mogu uključiti i oni učenici šestih i sedmih razreda koji ne pohađaju redoviti program.

Ljetna škola za mlade poduzetnike odvija se u lipnju i srpnju, nakon završetka nastave u Domu mladih i traje tri tjedna, unutar kojih polaznici osmišljavaju i kreiraju svoj start-up projekt. Kao i kod vikend škole, i ovdje se u program mogu uključiti i učenici šestih, sedmih i osmih razreda koji nisu polaznici redovnog programa.

 

Program RInovatoRI je pokrenut, realiziran i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih Rijeka.

Informacije na info@dom-mladih.hr

ONLINE PRIJAVNICA
Mjesečna članarina: 100,00kn